Greenchoice versterkt duurzame stroommarkt met overname Qurrent

15 augustus 2018

We hebben goed nieuws voor de vergroening van Nederland. Vandaag hebben we aan de Autoriteit Consument en Markt, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt, voorgelegd dat we energiebedrijf Qurrent willen overnemen. Door de krachten met Qurrent te bundelen, willen we de energietransitie in Nederland verder versnellen.

Uiterlijk 1 oktober zou de krachtenbundeling een feit moeten zijn. Dan nemen we 100% van de aandelen van Qurrent over van Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen, dat als initiatiefnemer achter het energiebedrijf staat. Net als Greenchoice zet Qurrent zich in voor een schonere wereld door duurzame stroom en bosgecompenseerd gas. Onze missies sluiten dus naadloos op elkaar aan. Samen kunnen wij efficiënter werken en nóg meer investeren in onze groene missie.

De overname past ook in onze groeiambitie. Het totale aantal klanten groeit naar meer dan een half miljoen en we ondersteunen straks meer dan honderd lokale energieprojecten en –coöperaties! En daar blijft het niet bij. Samen krijgen we immers meer voor elkaar. Met extra slagkracht en bereik gaan we nóg meer Nederlanders overtuigen van het belang van duurzame stroom. En zo maken we Nederland steeds groener.

Lees ook deze artikelen

Greenchoice wint regelmatig awards

Greenchoice wederom uitgeroepen tot klantvriendelijkste in de categorie energie

12-05-2023

Uitkomst ACM-onderzoek: Greenchoice hanteert redelijke tarieven

04-05-2023

Greenchoice voert de bij bij

21-04-2023