Dierenbescherming Ridderkerk gaat opgewekt de zomer in

23 mei 2024

Op een zonnige maandagochtend staan onze collega's al vroeg op het dak van Het Knaagspoor, een opvang voor knaagdieren van de Dierenbescherming. De oude, kapotte zonnepanelen zijn verwijderd en de nieuwe staan al te glimmen in de zon. Wij zijn niet de enige die al druk in de weer zijn. Binnen lopen de medewerkers van Het Knaagspoor van verblijf naar verblijf met bakjes voer en groene takjes hooi. 

En druk zijn ze bij deze vestiging van de dierenbescherming het hele jaar door. 'Er komen hier jaarlijks tussen de 800 en 1.000 konijnen, cavia's en andere knaagdieren binnen,' vertelt Saskia Burgering, locatiebeheerder bij Het Knaagspoor. Ze komen binnen doordat ze gevonden zijn door bijvoorbeeld de dierenambulance of worden gebracht. 'Zo stond afgelopen weekend een gezin in tranen aan de balie. Ze gingen verhuizen naar het buitenland en hun lieve konijn kon helaas niet mee,' vertelt Saskia. 'Maar gelukkig vinden we voor de meeste dieren snel weer een nieuw thuis.'

Verbouwen en verbeteren

Trots toont Saskia de resultaten van de recente verbouwing. Nieuwe ruime verblijven binnen en buiten, een warmtesysteem voor de rassen die niet tegen de kou kunnen en een airco voor alle beestjes die in de zomer binnen zitten. En als kers op de taart liggen er vanaf vandaag ook 24 gloednieuwe zonnepanelen, geschonken door Greenchoice.

Minder stroomkosten = meer geld voor de dieren

De nieuwe zonnepanelen zijn onderdeel van de samenwerking tussen Greenchoice en de Dierenbescherming. De panelen wekken samen zo'n 10.000 kWh per jaar op. Dat staat gelijk aan een verwachte besparing van ongeveer € 3.500,- per jaar. 'En dat is weer geld dat naar de dieren gaat,' vertelt Ellen Bien, bestuurder van de Dierenbescherming. 'Met de inzet van onze leden en donateurs, medewerkers, meer dan 4.000 vrijwilligers en partners zoals Greenchoice, kunnen we het verschil maken voor de dieren.'

Samenwerking Greenchoice x de Dierenbescherming

Greenchoice en de Dierenbescherming werken al jaren samen. In het kader van de samenwerking zijn er zonnepanelen gelegd op verschillende locaties van de dierenbescherming. Eerder deden we dat in Gouda en Vlaardingen, en dit jaar dus ook in Ridderkerk. Ook hebben in het verleden klanten meegespaard die overstapten naar Greenchoice. 

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024