Indrukwekkend dak vol zonnepanelen van KiesZon

09 december 2020

In april 2018 startte KiesZon met het realiseren van een zonnepanelen dak op het distributiecentrum van het Amerikaanse modemerk Michael Kors in Venlo. Destijds was het zonnepanelen dak het grootste single roof zonnestroomproject van Nederland. Het dak telt 28.386 zonnepanelen op een oppervlakte van ruim 80.000 vierkante meter. In deze blog lees je meer over dit indrukwekkende project uit 2018.

Michael Kors besloot in 2018 een duurzame energiecentrale te maken van haar pand. Etriplus, ontwikkelaar van duurzame initiatieven in de gemeente Venlo, sloot met KiesZon een samenwerkingsovereenkomst af voor de realisatie van dit mega zonnepanelen dak. Voor KiesZon was het zonnepanelen dak op dat moment het allergrootste project dat ooit was aangenomen. De Provincie Limburg heeft financieel bijgedragen aan de aansluiting op het elektriciteitsnet, waardoor het zonnestroomproject mogelijk is geworden.

Opgewekte energie

Sinds de aansluiting van de ruim 28.000 zonnepanelen heeft het dak meer dan 14 miljoen kWh aan groene stroom opgewekt. Dat is, ter vergelijking, voldoende groene stroom om 5.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens een jaar lang van stroom te kunnen voorzien. Michael Kors neemt ongeveer de helft van de opgewekte energie af. De resterende groene stroom wordt via het net geleverd aan klanten en bedrijven die zijn aangesloten bij Greenchoice.

Greenport Venlo

Greenport Venlo is het gebied waar het distributiecentrum van Michael Kors is gevestigd. Het gebied bestaat uit verschillende bedrijventerreinen, natuurlandschappen en een zandwingebied. Greenport Venlo heeft de ambitie om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken. “De grote daken van de distributiecentra lenen zich bijzonder goed voor zonnepanelen. We beschouwen dit dan ook als een belangrijke stap in de duurzame ontwikkeling van Greenport Venlo”, vertelde Ruud van Heugten directeur van Greenport Venlo, over het project van KiesZon.

Greenchoice werkt samen met Greenport Venlo. Wij vinden het belangrijk om te investeren in nieuwe wind- en zonneparken. In 2021 wordt er gestart met de bouw van Windpark Greenport Venlo. Samen met Windunie en ABN Amro Energy Transition Fund maakt Greenchoice dit windpark mogelijk. Het windpark gaat stroom opwekken voor 28.000 huishoudens.

Virtual Reality

Wil je een kijkje nemen op het dak waar ruim 28.000 zonnepanelen groene stroom opwekken? Bekijk dan het enorme zonnepanelen dak via een 360 graden Virtual Reality beleving.

Lees ook deze artikelen

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024