Close-up van een zonnepaneel in een grasveld met bloemen

Evenement HIER opgewekt: recht uit het hart van Greenchoice 

06 februari 2023

Op dinsdag 14 februari (Valentijnsdag <3) vindt alweer de 11e editie van Evenement HIER opgewekt plaats. Dit jaar met als thema ‘Liefde voor lokaal’. Al sinds de start is Greenchoice de trotse en overtuigde hoofdsponsor van dit grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie-initiatieven in Nederland. Zo’n duizend betrokkenen komen samen om kennis en kunde uit te wisselen over lokale energieopwekking; energiecoöperaties, gemeenten, provincies, VvE’s, woningcorporaties, politiek en bedrijven. Lokale opwek, ‘duurzaam en dichtbij’, zit diep in het hart én de visie van Greenchoice. Met als missie dat de energietransitie niet alleen vóór iedereen is, maar ook ván iedereen, ondersteunt Greenchoice intussen ruim 400 energie-initiatieven binnen 120 coöperaties. En dat aantal groeit.  

Coöperaties en connecties 

Sander van Schaik van Team Klantprojecten bij Greenchoice: “We zien energiecoöperaties steeds verder professionaliseren en regionaal samenwerken. Ook pakken zij een actieve rol als duurzaamheidsadviseur en helpen zij hun leden op een laagdrempelige manier met verduurzamen. Als grote stabiele partner zetten we veel kennis en tijd in om coöperaties goed te helpen. Ons netwerk van lokale energieprojecten breidt zich alsmaar verder uit. Hierdoor is er voor elk van onze 600.000 klanten wel een project in de buurt waar ze zich kunnen aansluiten. De kracht van die connectie is gigantisch in de beweging naar steeds meer lokaal en samen opwekken. En daarmee groeit ook de invloed van lokale opwek binnen het hele landelijke energiestelsel. Die ontwikkeling ondersteunen wij met liefde.” 

Rol Greenchoice lokale opwek 

Greenchoice ondersteunt coöperaties door kennis en ervaring in te zetten bij de oprichting en de realisatie van energieprojecten, door te helpen bij de financiering van coöperatieve projecten en bij het informeren en werven van deelnemers. Naast het afnemen van de groene stroom van de coöperaties en leveren aan haar leden, speelt Greenchoice geregeld een rol in de bouw en onderhoud van projecten. Ook deelt Greenchoice regelmatig expertise, recent nog met Energie Samen bij de totstandkoming van (nieuwe) regelingen zoals de Subsidieregeling Coöperatieve Energie. 

Relatie-check en Lokale Energie Monitor 

Ehssane Gounou, Directeur Zakelijk bij Greenchoice, bespreekt tijdens het event op 14 februari hoe bij Greenchoice de ‘Liefde voor lokaal’ altijd al leeft. Ook verzorgt Greenchoice een partner-kennissessie over de driehoeksrelatie tussen het publieke, coöperatieve en private domein en is host van een rondetafelgesprek: De Coöperatie-Relatie-check ;-). Tijdens het event wordt traditiegetrouw ook de Lokale Energie Monitor gepresenteerd: dé jaarlijkse meting van de kwalitatieve en kwantitatieve opmars van lokale burgerenergie-initiatieven.  

Meer weten? Lees dan hier verder.

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024