Energie van Rotterdam: lekker bezig!

08 december 2022

Door en voor alle Rotterdammers toegang tot eerlijke en schone energie. Dat is het gedachtegoed van Energie van Rotterdam. Het bestuur van coöperatie Blijstroom, de eerste energiecoöperatie in Rotterdam, zag al snel na oprichting dat het aantal coöperaties in de ondernemende havenstad groeide. Harstikke goed natuurlijk, maar waarom het wiel steeds weer opnieuw uitvinden? Daarom is eind 2020 Energie van Rotterdam opgericht; een gezamenlijk platform van Rotterdamse energiecoöperaties met als doel zoveel mogelijk inwoners eigenaar te maken van de energietransitie. Met deze krachtenbundeling bouwen de gezamenlijke coöperaties aan uitbreiding én professionalisering.

Nieuwe daken

Energie van Rotterdam, zelf ook een coöperatie,  gaat voor een lokaal en duurzaam energiesysteem. Ze zorgt voor de acquisitie van nieuwe daken, de profilering en ontwikkeling van projecten. Dat doen ze met diverse partners. Denk hierbij aan WijkEnergieWerkt; een sociale onderneming die mensen uit de wijk opleidt en doorleidt naar werk in de energietransitie.

Lekker bezig!

Een mooie samenwerking die wij als team Klantprojecten van harte ondersteunen. Op dit moment hebben wij met zes projecten een PPA (power purchase agreement) afgesloten om de projecten een goede start te geven. Lekker bezig, Energie van Rotterdam!

Lees ook deze artikelen

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024