Zet de dieren in het zonnetje

Van duurzaam naar dierzaam

Greenchoice en de Dierenbescherming werken samen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. In 2019 werd het dak van dierenopvangcentrum Vlaardingen volgelegd met zonnepanelen. Een jaar later is nu bekend hoeveel energie het dierenopvangcentrum heeft opgewekt en wat er met het bespaarde bedrag allemaal gedaan kan worden voor de dieren.

Groen hart voor dieren

Er zijn asielen door het hele land, dat betekent dus veel ruimte voor zonnepanelen. De energierekening gaat daarmee fors omlaag en het bespaarde geld kan direct worden ingezet voor de verzorging van de asieldieren.

Iemand die razend enthousiast is over deze actie is onze collega Renz Bassant. Hij is naast product owner bij Greenchoice ook vrijwilliger bij een asiel van de Dierenbescherming. Hij vertelt waarom hij zo’n groen hart heeft voor dierenwelzijn.

Dieren in het zonnetje

De samenwerking tussen de Dierenbescherming en Greenchoice vindt Renz een lovenswaardig initiatief. “De filosofie van Greenchoice is om zoveel mogelijk lokaal en kleinschalig energie op te wekken, door bijvoorbeeld zonnepanelen te leggen op de daken van de asielen. Het is een mooi streven om voor en door elkaar energie op te wekken. Veel mensen zijn er inmiddels wel van doordrongen dat het hard nodig is om een bijdrage te leveren aan een beter milieu, maar de uiteindelijke stap naar verduurzaming blijkt nog steeds groot.”