Greenchoice voor zesde keer op rij in top 3 Sustainable Brand Index

31 maart 2022

Vandaag is de zesde editie van de Sustainable Brand Index bekendgemaakt. Greenchoice staat op een een mooie derde positie in de lijst van meest duurzame merken van Nederland. Binnen de sector energie worden we door de Nederlandse consumenten zelfs gezien als het meest duurzame merk, blijkt uit de Sustainable Brand Index 2022.

Onze duurzame missie

We zijn blij dat Greenchoice binnen de Sustainable Brand Index ™ ook in 2022 het meest duurzame merk binnen de sector energie van Nederland is geworden. “Elke dag zetten we ons in om groene keuzes te laten werken voor iedereen. In deze tijd is het des te belangrijker stappen te blijven zetten op weg naar klimaatpositiviteit.” vertelt algemeen directeur Coen de Ruiter. “We zijn er enorm trots op dat onze drive gezien wordt met deze derde plaats in de totale ranking!”

Over de Sustainable Brand Index ™

Elk jaar wordt de Sustainable Brand Index ™ onthuld: het is Europa's grootste onafhankelijke onderzoek op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid. De studie omvat ook een uitgebreide trendanalyse, analyse van consumentengedrag en strategische aanbevelingen. Sustainable Brand Index is gestart in 2011 in Zweden en wordt vandaag de dag jaarlijks uitgevoerd in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Nederland, Estland, Letland en Litouwen.

De officiële rankings van de Sustainable Brand Index   laten zien hoe consumenten tegen merken aankijken op het gebied van duurzaamheid. In de studie wordt gemeten hoeveel of hoe weinig consumenten weten over het betreffende duurzaamheidsmerk en  hoe dit wordt gewaardeerd. Daarmee biedt het onderzoek diepgaande inzichten in de duurzaamheidspositie van merken op de markt, evenals in de houding en het gedrag van consumenten rond duurzaamheid.

In het Nederlandse onderzoek zijn in 2022, 202 merken meegenomen en in totaal 11 000 respondenten ondervraagd. Elke respondent krijgt een volledig willekeurige selectie van merken om systematische fouten in het onderzoek te voorkomen. Het onderzoek wordt in Nederland  sinds 2017 uitgevoerd en al vanaf het eerste moment staat Greenchoice als merk in de top 3. Binnen de sector energie in de Sustainable Brand Index ™ nemen we tot nu toe jaarlijks de eerste plaats in.

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024