Miljoen zonnepanelen geïnstalleerd bij onze klanten

14 juni 2022

Deze maand heeft KiesZon, onderdeel van de Greenchoice Groep een bijzondere mijlpaal bereikt. Sinds haar oprichting in 2009 heeft KiesZon de installatie verzorgd van inmiddels één miljoen zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken jaarlijks ruim 290 miljoen kilowattuur stroom op. Genoeg elektriciteit om bijvoorbeeld alle inwoners van een stad als Deventer jaarlijks van duurzame zonnestroom te kunnen voorzien.

In juni van dit jaar werd deze bijzondere mijlpaal bereikt. In totaal zijn in twaalf jaar tijd één miljoen zonnepanelen geïnstalleerd bij onze klanten. Van zonnepanelen bij huiseigenaren, op huurwoningen, op schooldaken en zonneweides, tot daken van sportverenigingen bedrijven en overheden. Voor elk dak van klein, tot zeer groot zochten en zoeken wij een oplossing.

Director KiesZon / Energie +, Erik Snijders was vorige week aanwezig om de mijlpaal samen met WDP - één van de voornaamste partners van KiesZon op wiens dak het mijlpaalpaneel werd geïnstalleerd - te vieren. Erik Snijders: “Op de eerste plaats is dit natuurlijk een geweldige mijlpaal voor KiesZon, om in 12 jaar tijd 1 miljoen panelen te installeren, maar we doen het samen met onze klanten. Die panelen zullen overigens steeds vaker onderdeel zijn van geïntegreerde oplossingen, om ook in de toekomst de zon als bron voor duurzame stroom te kunnen blijven benutten of het nu op een groot of een klein dak is.”

Zelf opwekken geeft regie

Zonnepanelen wekken niet alleen duurzame stroom op. Het is ook een manier om weer regie te krijgen over de eigen stroomvoorziening. Zonnepanelen zijn voor onze klanten een belangrijke manier om de energierekening betaalbaar te houden. Het is niet voor niks dat ruim één derde van alle klanten van Greenchoice zelf zonnestroom opwekt en regie heeft genomen over de eigen energievoorziening.

Opwekken kan ook samen

Niet iedereen is zelf in de gelegenheid om te investeren in zonnepanelen. En ook niet iedereen heeft een eigen dak. Daarom zijn wij partner van ruim 120 lokale energiecoöperaties, waarmee afgelopen jaren ruim 350 lokale collectieve zonnestroomprojecten werden gerealiseerd voor en door burgerinitiatieven. Ook werken wij samen met partners aan oplossingen voor iedereen die zonnestroom wil opwekken. Bijvoorbeeld door huurders de gelegenheid te bieden om zonder eigen dak en investering, deel te nemen aan een collectief zonnedak, zoals bij het project met woningcorporatie Viveste in Houten ism met DDE. Of door mee te doen aan een project via ZonnepanelenDelen. Want zelf opwekken kan ook samen.

De volgende stap

Met de installatie van één miljoen zonnepanelen hebben Greenchoice en KiesZon samen met haar klanten en partners de basis gelegd voor de volgende stap in de energietransitie: een 100 procent groene stroomvoorziening. De vraag naar duurzaam opgewekte elektriciteit blijft toenemen. Maar meer zonne- en windenergie zorgt ook voor nieuwe uitdagingen, zoals netcongestie. Ook voor deze uitdagingen werken wij aan oplossingen, zoals het inzetten van grootschalige batterijopslag, curtailment en het slim aansturen van vraag- en aanbod van zonnestroom met onze klanten. Zo komt de elektrische infrastructuur van de toekomst tot stand en wordt het energielandschap gereedgemaakt voor volgende generaties.

Lees ook deze artikelen

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024