Medewerkers Greenchoice steunen Plastic Soup Surfer

18 mei 2022

Begin 2022 kozen medewerkers van Greenchoice de Plastic Soup Surfer tot winnaar van een interne actie. Vanwege Nationale Complimentendag doneerden ze voor ieder compliment geld aan een duurzaam doel. In totaal bracht de actie € 1.500 op.

Statiegeld plastic en blik
Na jarenlang getreuzel kwam er in 2021 eindelijk statiegeld op kleine plastic flesjes. En met resultaat: in nog geen half jaar tijd komt al 80% van alle plastic statiegeldflessen retour. Het statiegeld voor blikjes wordt op 31 december 2022 ingevoerd. Motor achter deze verandering: Merijn Tinga, alias de Plastic Soup Surfer.

Surfende bioloog
De als bioloog opgeleide kunstenaar bedenkt aansprekende acties om de wereld beter te maken. Als hobby surft Tinga. In 2014 wil hij op een surfboard door de ‘soep’ van weggegooide troep in de oceaan gaan surfen. Maar na 350 kilometer blijkt de tocht te zwaar, hij moet afstappen. Zijn inspanning trekt wel de aandacht; de Plastic Soup Surfer is geboren.

Afbreekbare verpakkingen
In de strijd voor een schonere wereld doen ook steeds meer bedrijven mee. Al moet Tinga ze daar soms een handje bij helpen. Zo kreeg de producent van de Anta Flu keelsnoepjes, een ‘desbewustheidsexploot’. Met dit document – en 16.000 foto’s van rondslingerende wikkels - werd het bedrijf formeel op de hoogte gesteld van de vervuiling die het veroorzaakt. En met succes: sinds 2020 verpakt Anta Flu de snoepjes in waspapier. Dat is afbreekbaar, sneller zelfs dan een bananenschil.

385 kilometer wegwerpbekers
Het geld dat Tinga kreeg van Greenchoice – ‘Super bedankt daarvoor!’ - steekt hij in Mission reuse expedition die juli 2022 start. Doel: aandacht vragen voor de immense hoeveelheid wegwerpbekers die Nederland gebruikt: iedere ochtend 5 miljoen stuks, een rij van 385 kilometer. Die afstand gaat hij in juli tussen Brussel en Amsterdam afleggen op een surfboard gemaakt van gebruikte wegwerpbekers.

Jaarlijks geld voor goed doel
Merijn Tinga ontving de donatie uit handen van Coen de Ruiter, algemeen directeur van Greenchoice. Elk jaar zamelen medewerkers van Greenchoice geld in voor een goed doel rondom Nationale Complimentendag. Ieder compliment voor een collega was € 1 waard. In totaal werden maar liefst 500 complimenten uitgedeeld. De directie van Greenchoice verhoogde dit bedrag naar € 1.500 voor de Plastic Soup Surfer.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

KiesZon plaatst 9.576 zonnepanelen bij De Ree Holland

24 oktober 2019

Energieprojecten in de spotlight

17 oktober 2017

Ik krijg energie van klanten

03 januari 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg