Bijzondere gasten tijdens Greenchoice WildLife Film Festival

19 oktober 2022

Deze maand organiseerde Greenchoice een exclusief event tijdens het WildLife Film Festival in Rotterdam. Met bijzondere gasten. Chief Dadá, zijn gevolg en Tim Boekhout van Solinge van Forest Forces waren onze gasten en sprekers tijdens het event.

Chief Dadá en Tim Boekhout van Solinge van Forest Forces 

Greenchoice werkt samen met de Stichting Forest Forces. Deze organisatie wil onder andere de illegale houtkap in het inheemse Maró-gebied in Pará, Brazilië tegengaan. De leider in dat gebied, Chief Dadá, is net terug van een bezoek aan de Paus. Hij is één van de hoofdrolspelers in een nieuwe, net gereleasde en aangrijpende film over de klimaat crisis van Nicolas Brown, in opdracht van het Vaticaan: ‘The Letter’.

Jane Madgwick, CEO van Wetlands International 

Ook mochten wij Jane Madgwick, CEO van Wetlands International als spreker en gast begroeten. We werken met Wetlands international samen in onder andere het beschermen van de Pantanal. Dit waterrijke en spectaculaire gebied in Brazilië wordt bedreigd door bosbranden. De festival film ‘Pantanal – Brazil Natural Miracle’ geeft van dit gebied een indrukkende inkijk.  

Maarten van Pel en Renske Cox van 4x4electric 

Greenchoice is sponsor van 4x4electric. 4x4electric is opgericht door Maarten van Pel en Renske Cox uit Brabant. Zij gaan vanaf 4 november een tocht maken van Nederland naar Afrika met een reguliere elektrische wagen. ​​​​​​​De auto wordt tijdens de reis in Europa opgeladen via de groene laadpas van Greenchoice. Vervolgens rijden Maarten en Renske met behulp van zonnepanelen door Afrika.

Tijdens hun reis bezoeken de twee ook onze bosprojecten, waarbij we samenwerken met Wetlands International, in Afrika. 4x4electric was ook te gast op het WFFR event. Renske Cox en Maarten van Pel kregen van Algemeen Directeur Coen de Ruiter en Ruben Veefkind, Manager Duurzaamheid en Natuurlijke Oplossingen symbolisch de groene laadpassen uitgereikt.  

Over Greenchoice en bosprojecten 

Greenchoice is sinds 2019 partner van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR), vanwege de gezamenlijke focus op het behoud van flora en fauna wereldwijd. Met het vertonen van spraakmakende wildlife films hopen Greenchoice en WFFR bewustwording te creëren voor de waarborg van flora en fauna. Tijdens dit event namen we onze gasten mee in het verhaal en onze partners achter onze bosprojecten, en in het bijzonder twee specifieke bosprojecten.  

Vanuit onze duurzame visie investeren wij in het beschermen van bestaande bossen, het herstellen van beschadigd bos en het aanplanten van nieuw bos in het buitenland én in Nederland voor al onze klanten die gas verbruiken. Zo hebben wij in 2021 samen met onze partners 1,1 Mln hectare bos beschermd of hersteld, circa 900.000 bomen geplant en daarmee 127 bedreigde diersoorten beschermd.  

Lees ook deze artikelen

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024

Evenement HIER opgewekt 2024

11-03-2024

Greenchoice spoort consument aan overdag stroom te gebruiken

21-02-2024