Hoeveel kost dakisolatie?

Dakisolatie is op termijn een besparing op je energierekening. Je verbruikt tenslotte veel minder energie doordat er ook minder energie via het dak verloren gaat. Dat neemt niet weg dat dit tevens gepaard gaat met een zeker kostenplaatje voor de isolatie zelf. Hoe dat plaatje eruit ziet? We nemen het hieronder met je door. 

Laten we vooropstellen dat het lastig is om een concrete prijs te geven voor een dakisolatie. Dat heeft te maken met het feit dat de ene situatie de ander niet is. Een prijs is afhankelijk van verschillende factoren die we verderop nader bespreken. 

Wat kost dakisolatie? 

Het is wél mogelijk een indicatie te geven. We schatten dat een dakisolatie gemiddeld genomen zo’n 2.500 euro kost. Een goedkope isolatie kost 1.500 euro, waar een prijzige doch effectieve variant je 3.500 euro kost. 

Waar hangen de kosten vanaf? 

De kosten voor een dak isoleren zijn grofweg afhankelijk van een drietal factoren: het type dak, de manier van isoleren en het soort materiaal dat je wilt gebruiken. 

Het type dak 

Heb je een woning met een plat óf een hellend dak? Dat is namelijk behoorlijk van invloed op de totaalprijs. De isolatie van een hellend dak kan zowel aan de binnen- als buitenzijde, waarbij isolatie via de binnenkant doorgaans goedkoper is. De isolatie van een plat dak kan echter het beste via de buitenzijde gebeuren – en dat is dus prijziger. 

De manier van isoleren 

Deze factor komt eigenlijk neer op hetgeen hierboven is uitgelegd. Isoleren via de zoldervloer is doorgaans goedkoper, maar niet voor alle daken mogelijk. 

Het soort materiaal 

Verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen – en verschillende prijzen. Over het algemeen geldt: hoe minder warmte het isolatiemateriaal doorlaat, hoe hoger het prijskaartje. 

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg