Wat zijn de kosten van een dak isoleren?

Hoeveel kost dakisolatie?

Dakisolatie is op termijn een besparing op je energierekening. Je verbruikt tenslotte veel minder energie doordat er ook minder warmte via het dak verloren gaat. Dat neemt niet weg dat dit gepaard gaat met een zeker kostenplaatje voor de isolatie zelf. Hoe dat plaatje eruit ziet? We nemen het hieronder met je door. 

Wat dakisolatie precies kost, is afhankelijk van jouw situatie. Het is wel mogelijk om een indicatie te geven. Je kunt rekening houden met een prijs van €35-155 per vierkante meter. Dit hangt af van een aantal factoren en of je kiest voor dakisolatie met of zonder afwerking. Onze partner komt altijd vooraf langs voor een inspectie en persoonlijk advies.

Inhoudsopgave

Waar hangen de kosten vanaf? 

De kosten voor een dak isoleren zijn grofweg afhankelijk van een drietal factoren: met of zonder afwerking, de materiaalkeuze en het type dak.

Met of zonder afwerking

Of je kiest voor isolatie met of zonder afwerking is behoorlijk van invloed op de totaalprijs. Bij isolatie zonder afwerking wordt ‘alleen’ een isolatielaag aangebracht. Kies je voor isolatie mét afwerking? Dan is er keuze uit verschillende opties met verschillende prijscategorieën.

Het soort materiaal

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal, waaronder wol, pur of PIR. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van een aantal factoren. Onze expert komt graag bij je langs om te bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woonsituatie.

Het type dak 

Heb je een woning met een plat óf een hellend dak? Dat is namelijk behoorlijk van invloed op de totaalprijs. De isolatie van een plat dak kan zowel aan de binnen- als buitenzijde, waarbij isolatie via de binnenkant doorgaans goedkoper is. De isolatie van een hellend dak kan echter het beste via de buitenzijde gebeuren – en dat is dus prijziger. 

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen