Je huis omtoveren tot smart home

Meer over besparen

Een smart home is al lang niet meer iets van de verre toekomst. In een smart home is het mogelijk om veel gebruikte voorzieningen en apparaten op afstand te besturen, bijvoorbeeld via een app. Vaak zijn deze apparaten ook van te voren in te stellen, zodat ze vanzelf doen wat jij geprogrammeerd hebt. De voornaamste voordelen van smart home producten zijn dat ze jouw leven makkelijker maken, de veiligheid en het comfort van je woning verbeteren en vaak helpen ze je ook bij het besparen van energie. Benieuwd wat onze favoriete producten zijn? Dat vertellen we graag!

Inhoudsopgave

Deze apparaten maken jouw huis slimmer

Er zijn veel slimme apparaten waar je waarschijnlijk al gebruik van maakt in je dagelijkse leven, zoals een smartphone of een smart TV. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg. Een smart home begint vaak met een basisstation, waarop alle andere slimme apparaten in huis worden aangesloten.

Er zijn tegenwoordig slimme apparaten voor elke kamer in huis op de markt. Installeer bijvoorbeeld in de keuken een slimme oven, die je via een app laat voorverwarmen terwijl je nog onderweg bent naar huis. Of schaf een slimme wasmachine aan, die je een appje stuurt zodra de was klaar is. Hierdoor vergeet je nooit meer een lading was in de machine en hoef je deze niet een tweede keer te laten draaien.

Bespaar energie met slimme verlichting

Ben je op zoek naar manieren om thuis meer energie te besparen? Er zijn verschillende slimme apparaten die hierbij een helpende hand bieden. Een van de populairste smart home producten is slimme verlichting. Via een app op je smartphone stuur je de lichten aan.

Sommige slimme lampen bieden zelfs de mogelijkheid om zelf te kiezen welke kleur licht er uit de lampen komt. Zin in een romantisch avondje thuis? Stel je lampen in op een warme kleur, zoals oranje, rood, paars of iets er tussenin. Of zet juist heel fel wit licht aan, als je behoefte hebt aan meer energie. Daarnaast geeft dit je ook de mogelijkheid om een programma in te stellen voor tijdens je vakantie. Hiermee schrik je potentiële inbrekers af.

Slimme thermostaat helpt je huis verwarmen

Ook het installeren van een slimme thermostaat helpt je bij het besparen van energie. Met behulp van een verbonden app stuur je het verwarmingssysteem van je woning aan. Dit biedt ook de mogelijkheid om de temperatuur per kamer te regelen. Hierdoor is het een stuk makkelijker om alleen de kamers te verwarmen waar je daadwerkelijk tijd doorbrengt, wat enorm in de kosten scheelt.

Of ben je bijvoorbeeld bang dat je de verwarming bent vergeten uit te zetten, toen je vanochtend de deur uit ging? Met een blik in de app zie je of de verwarming inderdaad nog aan staat en zet je deze van een afstand alsnog uit. Zo stook je niet de hele dag voor niks.

Volg je besparing in de Greenchoice app

Benieuwd hoeveel minder energie je verbruikt dankzij de aanschaf van smart home producten? Met de Greenchoice app heb je altijd inzicht in de energie die je dagelijks verbruikt en dus ook de energie die je dankzij de slimme apparaten in je huis bespaart. De app geeft ook advies over waar je nog meer kan besparen. 

Download de Greenchoice app