Groep mensen op een rij voor een windpark

Onze Projecten

  • Lokale energiecoöperaties 
  • Samen duurzame dromen waarmaken
  • Steun bij alle soorten verduurzaming

Greenchoice ondersteunt ruim 120 lokale energiecoöperaties en meer dan 350 energie-initiatieven. Samen hebben we al vele duurzame dromen waargemaakt en er komen nog veel meer mooie initiatieven bij.

Daarbij trekken we vaak ook samen op met onze andere partners, zoals gemeenten, bedrijven en andere lokale duurzame initiatieven. Zoals bij tenders en aanbestedingen van gemeenten waar we zoveel mogelijk onze lokale energiepartners betrekken. Hieruit ontstaan steeds vaker langdurige samenwerkingen. Waar mogelijk schuiven we ook aan tafel bij de lokale invulling van de RES-regio’s.

Wat je vraag ook is, we denken met je mee en helpen je verder. Of het nu gaat over lokale opwekprojecten, het werven van deelnemers, financiering, of het bestrijden van energie-armoede. We zetten onze expertise en ons uitgebreide netwerk in om jou te ondersteunen. Samen met jou bouwen we aan een energietransitie die niet alleen vóór iedereen, maar ook van iedereen is.

Man en vrouw voor een windmolen

Onze projecten

Zonprojecten

Samen met energiecoöperaties realiseren we zonprojecten. Hoe groot of hoe klein ook: we streven ernaar dat projecten lokaal worden gedragen en de opbrengst ten goede komt aan de deelnemers. We ondersteunen zon op dak-, land- en waterprojecten met oog voor natuurinclusieve bouw en beheer. We helpen je met de businesscase, een goed tarief én ondersteunen je met ledenwerving. Op verzoek ontwikkelt en bouwt onze dochteronderneming KiesZon hoogwaardige zonne-installaties, voor zowel grote als kleinere projecten.

Windprojecten

Ook windprojecten realiseren we van klein tot groot. Bij kleinere lokale opwekprojecten maken we gebruik van windturbines tot 1 MW, waarvoor SCE-subsidie mogelijk is. Uiteraard stimuleren en ondersteunen we ook de grotere (regionale) windprojecten, waarbij we je ook hier helpen met de business-case, lokale participatie en crowdfunding.

Warmteprojecten

Warmteprojecten worden steeds vaker coöperatief ontwikkeld. Ook hieraan dragen we bij met onze expertise en ons uitgebreide netwerk. We werken met een aantal deskundige partners samen om onze dienstverlening op het gebied van warmte verder te ontwikkelen.
Twee mensen leunen over een rij zonnepanelen en kijken samen naar rechts. Met zonnepanelen maak je een stap naar de toekomst.

Speciale projecten

Naast de andere projecten bestaan er ook overige duurzame vraagstukken, waarbij wij vaak als adviseur worden gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan vragen over opslag, smart grid systemen, slimme energiesystemen en het bestrijden van energiearmoede. Ook hier werken we vaak samen met toonaangevende partners uit ons netwerk. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend en verhelderend gesprek. Wij denken graag met je mee!

Deze coöperaties werken al samen met Greenchoice

Blauwvinger Energie

Blauwvinger Energie is een Zwolse Energiecoöperatie die het doel heeft om de energievoorziening van Zwolle zo snel mogelijk te verduurzamen. Naast het opwekken van energie op eigen daken en een focus op energiebesparing, richten ze zich ook op grootschalige energie-opwekking binnen de eigen gemeente. En daar bood zich een mooie kans aan: de Bomhofsplas: 18 ha zon en 72.000 panelen.

Energiecoöperatie Langstraatzon

Energiecoöperatie Langstraatzon heeft een zonnepark gerealiseerd, waarvan de certificaathouders eigenaar zijn. Het park van 3,6 hectare en 15.428 panelen is gebouwd op een voormalige vuilstortplaats. Daar kwam wel wat regelgeving bij kijken. Toch hebben ze dit samen met de gemeente en provincie succesvol gerealiseerd. De inwoners van Waalwijk en leden van de coöperatie staan vierkant achter dit initiatief.

Zoncoöperatie West-Friesland

Zoncoöperatie West-Friesland is actief in heel West-Friesland, bestaande uit 7 gemeentes. Hun missie: verduurzamen van West-Friesland. De coöperatie richtte zich aanvankelijk op zonneprojecten op andermans dak. Maar tegenwoordig doen ze nog meer moois: het delen van elektrische auto’s en er zijn initiatieven voor zonneweides.

Er zijn nog veel meer energiecoöperaties met mooie en waardevolle projecten die wij ondersteunen. Wil jij ook een project starten? Meld je dan aan voor een verhelderend gesprek.

Meld je aan