DDE en Coöperatie GOED helpen mensen met klein budget

Stroom, gas, voedsel: ze zijn flink duurder geworden. Een hogere energierekening kan leiden tot toenemende geldzorgen of schulden, ofwel energiearmoede. Inmiddels heeft een half miljoen Nederlanders hiermee te maken. Onze partners DDE (Delen Duurzame Energie) en coöperatie GOED, beide landelijk actief, hebben elk met hun eigen aanpak een manier gevonden om (energie)armoede te voorkomen of te verhelpen én mensen te betrekken bij de energietransitie.

Direct lagere kosten zonder inleg

Zo biedt DDE (sociaal) huurders van aangesloten woningcorporaties zelf opgewekte zonnestroom aan tegen een laag tarief. Het werkt zo: DDE legt zonnepanelen op daken van woningcorporaties. Huurders kunnen hieraan deelnemen zónder zelf geld in te leggen en ontvangen gelijk voordeel. De maandelijkse energierekening wordt daardoor direct lager, zonder eigen investering. Greenchoice neemt de stroom af van de projecten. Omdat de energie is opgewekt met eigen zonnepanelen, is de prijs voor elektriciteit minder afhankelijk van de prijsontwikkeling op de markt. Ook voor gemeenten is dit model geschikt om zo een bijdrage te leveren aan het bestrijden van (energie)armoede.

Meedoen?

Ben je huurder en wil je ook deelnemen in een project? Informeer dan bij je woningbouwcorporatie of bij DDE wat de mogelijkheden zijn. Vraag gelijk ook na bij de verhuurder of je gemeente of ze kunnen helpen om je woning te isoleren. Veel gemeenten hebben voor de lagere inkomens gratis isolatie-pakketten beschikbaar.

Eerlijke verdeling opbrengsten

Coöperatie GOED heeft een heel andere aanpak, al gaat het ook hier om het delen van duurzame energie. Leden van de coöperatie, GOEDe Vrienden, vinden het belangrijk om diegenen te helpen die nu achterblijven. Ook zij zien dat huishoudens en maatschappelijke organisaties in financiële problemen komen door de hoge energieprijzen. Om daarnaast ook bij te dragen aan de energietransitie hebben ze de volgende oplossing gevonden. De coöperatie realiseert door heel Nederland duurzame opwekprojecten. Ook hier neemt Greenchoice de stroom af. Deze projecten leveren geld op dat ze vervolgens uitdelen aan huishoudens en maatschappelijke instanties die dat goed kunnen gebruiken. Leden worden dus niet lid voor eigen gewin, maar steunen hen die het hard nodig hebben. Wil jij ook hieraan bijdragen en lid worden van coöperatie GOED? Kijk dan hier.

Toenemende schulden?

Heb jij te maken met toenemende schulden door de hogere energierekening en dreig je daardoor in problemen te komen? Aarzel niet en neem contact op met ons of gratis en anoniem met Geldfit. Samen met jou zoeken we naar een passende oplossing.

Neem contact op