Stroom uit
windvangers

  • Check hoe hard jouw molen draait in de app
  • Hoe harder het waait, hoe lager jouw energierekening
  • Samen verduurzamen we Nederland
Doe mee met WindVangers

Leuk als je meedoet met WindVangers

Op een leuke en makkelijke manier je steentje bijdragen aan een groenere wereld? Dat kan met WindVangers van Greenchoice. Dat is de opbrengst van je eigen een stukje windmolen. In de app zie je de opbrengst van je WindVangers. En omdat je jouw windstroom vooruitbetaalt kan Greenchoice met dat geld sneller nieuwe windparken bouwen. Zo werken we samen aan de verduurzaming van Nederland.

Check de opbrengst van jouw WindVanger

Met een WindVanger ontvang je elk jaar 125 kWh aan stroom wat wordt afgetrokken van je jaarnota. En het leuke is: hoe harder het waait, hoe meer stroom je ontvangt en hoe lager je energierekening. Check in de Greenchoice app hoeveel jouw WindVangers hebben opgewekt en hoe hoog jouw opbrengst is.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Wil je nog een extra stapje in de groene richting doen? Koop dan WindVangers waarmee wij nog sneller nieuwe windmolens kunnen bij bouwen. Je betaalt vooraf eenmalig een bedrag, waarmee je geen last hebt van de prijsstijging van stroom.

Looptijd
Prijs
Opwek (kWh)
Korting jaarnota*
3 jaar
€25,15
375
€37,20
5 jaar
€42,95
625
€62
10 jaar
€87,10
1250
€124
15 jaar
€130,35
1875
€186
*De berekening gaat uit van de gegarandeerde opwek (kWh) op basis van de huidige tarieven van het contract "3 jaar Wind uit NL met WindVangers" en een gelijkblijvende stroomprijs na het contract. Bovenstaande korting geldt over de gehele looptijd van je WindVanger en wordt afgetrokken van jouw jaarnota.

Investeer in de opbrengst van een windmolen en draag bij de verduurzaming van Nederland

Koop WindVangers

Samen maken we Nederland steeds groener

Veelgestelde vragen

Wat is een WindVanger?
WindVangers zijn stukjes van de opgewekte stroom van onze eigen windmolens van het Hartelkanaal. In een interview legt WindVanger specialist Faron uit hoe het werkt. Met een WindVanger koop je een stukje van de opgewekte stroom van een windmolen. Een WindVanger heeft jaarlijks een gegarandeerde stroomopbrengst van 125 kWh.
Wat levert een WindVanger op?
De WindVanger levert gegarandeerd minimaal 125kWh per jaar op en deze wordt in mindering gebracht op je jaarnota. Waait het in een jaar harder en produceert de molen nog meer stroom dan verdelen we dat naar rato over alle WindVangers. De energie die jouw WindVanger opwekt, wordt afgetrokken van je jaarnota. Je krijgt de kale stroomprijs en btw vergoed. Benieuwd hoe hard het waait? In de Greenchoice App kun je precies zien wat jouw WindVangers hebben opgewekt.
Word ik met WindVangers eigenaar van een windmolen?
Per WindVanger krijg je gegarandeerd 125 kWh opgewekte stroom van onze Nederlandse windmolens. Je wordt dus geen eigenaar en je hoeft geen onderhoudskosten te betalen.
Kan ik gebruik maken van WindVangers als ik zelf al op een andere manier opwek?
Dat kan! Houd er wel rekening mee dat je de stroom die je zelf al opwekt afhaalt van het getoonde verbruik. Op basis van het resterend verbruik mag je maximaal 80% WindVangers kopen. Het getoonde verbruik is inclusief eigen opwek middels zonnepanelen en winddelen, mits deze informatie bij ons bekend is.
Wat is het voordeel van WindVangers?
De stroom die je opwekt, trekken we af van je jaarnota. Je kunt meerdere WindVangers kopen. Tot wel 80% van je totale stroomverbruik. Per WindVanger garanderen we jou een opwek van minimaal 125 kWh per jaar. Met een vaste stroomprijs voor 3 tot 15 jaar verzeker je jezelf tegen toekomstige prijsstijgingen. Je krijgt de kale stroomprijs en btw vergoed. Je betaalt eenmalig voor de gehele looptijd en Greenchoice neemt de onderhoudskosten van de windmolens voor haar rekening.
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4,1 5155 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg