Stroom uit
windvangers

  • Check de opbrengst van je WindVanger in de app
  • Samen verduurzamen we Nederland

WindVangers tijdelijk niet beschikbaar

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om WindVangers te kopen. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie over de beschikbaarheid van WindVangers.

Check de opbrengst van jouw WindVanger

Met een WindVanger ontvang je elk jaar 125 kWh aan stroom wat wordt afgetrokken van je jaarnota. Check in de Greenchoice app hoeveel jouw WindVangers hebben opgewekt en hoe hoog jouw opbrengst is.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Goed voor het milieu en je portemonnee Wil je nog een extra stapje in de groene richting doen? Koop dan WindVangers waarmee wij nog sneller nieuwe windmolens kunnen bij bouwen. Je betaalt vooraf eenmalig een bedrag, waarmee je geen last hebt van de prijsstijging van stroom.

Contract
Prijs
Opbrengst WindVangers
3 jaar
Verkoop tijdelijk niet mogelijk
5 jaar
Verkoop tijdelijk niet mogelijk
10 jaar
Verkoop tijdelijk niet mogelijk
15 jaar
Verkoop tijdelijk niet mogelijk

Veelgestelde vragen

Wat is een WindVanger?
WindVangers zijn stukjes van de opgewekte stroom van onze eigen windmolens van het Hartelkanaal. In een interview legt WindVanger specialist Faron uit hoe het werkt. Met een WindVanger koop je een stukje van de opgewekte stroom van een windmolen. Een WindVanger heeft jaarlijks een gegarandeerde stroomopbrengst van 125 kWh.
Wat levert een WindVanger op?
De WindVanger levert gegarandeerd minimaal 125kWh per jaar op en deze wordt in mindering gebracht op je jaarnota. Waait het in een jaar harder en produceert de molen nog meer stroom dan verdelen we dat naar rato over alle WindVangers. De stroom die jouw WindVanger opwekt, wordt afgetrokken van je jaarnota. Je krijgt de kale stroomprijs en btw vergoed. Benieuwd hoe hard het waait? In de Greenchoice App kun je precies zien wat jouw WindVangers hebben opgewekt.
Word ik met WindVangers eigenaar van een windmolen?
Per WindVanger krijg je gegarandeerd 125 kWh opgewekte stroom van onze Nederlandse windmolens. Je wordt dus geen eigenaar en je hoeft geen onderhoudskosten te betalen.
Kan ik gebruik maken van WindVangers als ik zelf al op een andere manier opwek?
Dat kan! Houd er wel rekening mee dat je de stroom die je zelf al opwekt afhaalt van het getoonde verbruik. Op basis van het resterend verbruik mag je maximaal 80% WindVangers kopen. Het getoonde verbruik is inclusief eigen opwek middels zonnepanelen en winddelen, mits deze informatie bij ons bekend is.
Wat is het voordeel van WindVangers?
De stroom die je opwekt, trekken we af van je jaarnota. Je kunt meerdere WindVangers kopen. Tot wel 80% van je totale stroomverbruik. Per WindVanger garanderen we jou een opwek van minimaal 125 kWh per jaar. Met een vaste stroomprijs voor 3 tot 15 jaar verzeker je jezelf tegen toekomstige prijsstijgingen. Je krijgt de kale stroomprijs en btw vergoed. Je betaalt eenmalig voor de gehele looptijd en Greenchoice neemt de onderhoudskosten van de windmolens voor haar rekening.
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6705 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg