Greenchoice investeert wereldwijd in de bescherming en aanplant van bos. Wil je jouw steentje bijdragen en de wereld groener maken? Dat kan met het Bosspaarplan. Via een maandelijkse bijdrage beschermen en planten we voor jou bomen in het Kibale National Park in Uganda. 

Lees meer over

Hoe werkt het Bosspaarplan?

Met het Bosspaarplan bieden we onze klanten de mogelijkheid om extra bos te beschermen. Met een maandelijkse bijdrage van €5 per maand planten we elke maand 2 nieuwe bomen voor jou. Samen met andere deelnemers ondersteun je dan ons Bosspaarplan. 

Welk gebied bescherm je als Bosspaarder?

Met het Bosspaarplan zetten we ons in voor het Kibale National Park in Uganda. Het park is één van de laatst overgebleven tropische bossen in Uganda. Met het beschermen en aanplanten van bos wordt de biodiversiteit van het park hersteld. Daarnaast maakt het project op het gebied van werkgelegenheid een groot verschil voor de lokale bevolking.

Aanmelden voor het Bosspaarplan

Meld je aan voor het Bosspaarplan door een e-mail te sturen naar bosspaarplan@greenchoice.nl. Geef aan wat je klantnummer is en de gewenste maandelijkse bijdrage. Je kan kiezen voor een maandelijkse bijdrage van €5 (twee bomen per maand), €10 (4 bomen per maand) of €15 (6 bomen per maand). Jouw bijdrage schrijven we tegelijk met de maandelijkse energiekosten van je rekening af.

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Wat is het bosspaarplan?
Greenchoice investeert wereldwijd in de bescherming en het aanplanten van bos. Hiermee wordt op grote schaal de uitstoot van CO2 gecompenseerd. Dit doen wij op twee manieren.

Als eerste compenseren wij de CO2-uitstoot die het gasverbruik van al onze 550.000 klanten met zich meebrengt. Meer dan 1 miljoen hectare bos is daarmee al beschermd en aangeplant.

Ten tweede bieden wij onze klanten via een apart Bosspaarplan de mogelijkheid om extra bos te beschermen. Met het Bosspaarplan zetten wij ons in voor het bosproject Kibale in Uganda. Met jouw bijdrage wordt het Kibale National Park beschermd en worden extra bomen aangeplant.

Je kunt kiezen voor een bijdrage van €5 waarmee twee bomen per maand geplant worden. Of je kiest voor een bijdrage van €10 met de aanplant van vier bomen per maand of €15 met zes bomen per maand. De bijdrage wordt samen met jouw maandelijkse energiekosten van je rekening afgeschreven. 
In welk gebied beschermt Greenchoice regenwoud?
Het project Kibale National Park in Uganda wordt geleid door onze partner Face The Future, een organisatie die jouw inleg zorgvuldig besteedt. Face The Future beheert ook de investeringen die we doen namens ons bosgecompenseerd gas.

Het Kibale National Park is één van de laatst overgebleven tropische bossen in Uganda. Het gebied beslaat zo’n 79.500 hectare ten westen van Kampala, de hoofdstad. Het park is een van de gebieden met de hoogste biodiversiteit van heel Uganda. Het herstel van het park en het ecosysteem zit al flink in de lift. Sinds de start van het project is er ruim 6.500 hectare aan bos hersteld en zijn meer dan 1,6 miljoen bomen geplant. Veel van de bomen zijn inmiddels volgroeid. Samen zorgen ze voor een gezond dik bladerdek. En dat helpt de biodiversiteit van het park met herstellen. Daarnaast maakt het project op het gebied van werkgelegenheid een groot verschil voor de lokale bevolking. Het Kibale-project levert vaste banen op voor zo’n 125 mensen uit de lokale bevolking en zorgt voor seizoenswerk voor een paar honderd mensen.

Wil je meer over het bosproject lezen? Klik dan hier.
Wat doet Greenchoice, naast het beschermen van regenwoud, nog meer?
Naast het beschermen van regenwoud heeft het project ook veel toegevoegde waarde voor werkgelegenheid, het welzijn en de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. En natuurlijk worden de dieren en planten in het Kibale National Park erg geholpen.

Het Kibale-project levert vaste banen op voor circa 125 mensen uit de lokale bevolking en zorgt voor seizoenswerk voor een paar honderd mensen. Naast een eerlijk loon voor hun werk, krijgen de medewerkers voedzame maaltijden en medische hulp als ze dat nodig hebben. Het Kibale National Park is de beste safaribestemming om chimpansees te spotten in Afrika en dit brengt een bron van inkomsten voor de lokale bevolking met zich mee. Een andere bijdrage van het project is de financiering van waterpompen die de lokale bevolking in hun dagelijkse waterbehoefte voorzien.

Het herstel en de bescherming van het park dragen bij aan de kwaliteit van het leefgebied en daardoor de biodiversiteit. In het park leven naast de bedreigde chimpansee ruim 325 vogelsoorten, 13 soorten primaten, 4 wilde katachtigen, ruim 60 andere zoogdiersoorten én ruim 250 boomsoorten.
Waarom helemaal in Uganda regenwoud beschermen en niet dichterbij huis?
Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Omdat de atmosfeer voortdurend in beweging is verspreiden broeikasgassen zich binnen een aantal maanden rondom de gehele aarde. Opname van koolstofdioxide (CO2) door groeiend bos zorgt dus uiteindelijk niet alleen voor minder CO2 direct boven het bos maar ook rond de hele aarde. In Nederland zijn de meeste bossen inmiddels verdwenen. De bossen die nu de wereldbevolking van zuurstof voorzien, zijn te vinden in onder andere het Amazonegebied, het Congo-bekken en Zuidoost-Azië. Voor zowel de lokale als de wereldwijde bevolking is het van belang om deze bossen zoveel mogelijk te beschermen. Daarnaast bevat het Amazonegebied vele tienduizenden dier- en plantensoorten. Greenchoice steunt projecten in alle drie genoemde regio’s.

Vragen? Wij helpen je graag!

010 478 23 26 Lokaal tarief
Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur
Op zaterdag tussen 8:30 en 17:00
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg