Greenchoice en HIER Klimaatbureau planten voedselbos in Schalkwijk

04 november 2022

Greenchoice en HIER Klimaatbureau planten vandaag, tijdens de Nationale Klimaatweek, bomen in Schalkwijk. Ze helpen bij de aanplant van een educatief voedselbos bij Ons Dorpje Overeind, een duurzaam en zelfvoorzienend ecologisch dorpje in de provincie Utrecht. Het voedselbos zal worden gebruikt voor duurzame landbouw en heeft een educatieve functie voor de omgeving.

Eetbare bostuin helpt klimaat

Een voedselbos is landbouw en natuur tegelijkertijd, gericht op onderhoudsarme en duurzame voedselproductie op basis van bosecosystemen. Voedselbossen zijn ingericht volgens een permacultuur en zijn belangrijk voor de biodiversiteit in ons land. Eerder dit jaar overhandigde Greenchoice tijdens het 10-jarige jubileum van het event Hier Opgewekt aan HIER Klimaatbureau een donatiecadeau voor het voedselbos. Het bos komt tot stand in samenwerking met Natuur en Milieufederatie Utrecht. HIER Klimaatbureau helpt mensen te verduurzamen op het gebied van energie.

Ons Dorp Overeind

Ons Dorpje Overeind is een woongemeenschap in de gemeente Houten, met bewoners die eenzelfde visie, ambitie én energie delen om de wereld een beetje mooier te maken. De kern van het dorp bestaat uit een prachtige monumentale boerderij (1926) met ruim 1,1 ha land. De initiatiefnemers willen Overeind ontwikkelen tot een duurzaam en zoveel mogelijk zelfvoorzienend ecodorp.

Nationale Klimaatweek

In het kader van de Nationale Klimaatweek helpen medewerkers van Greenchoice en HIER Klimaatbureau vandaag om de eerste bomen en struiken te planten in het voedselbos. Greenchoice beschermt wereldwijd bossen en ondersteunt de ontwikkeling van voedselbossen in Nederland. Hiermee levert Greenchoice een bijdrage aan het vastleggen van CO2 door bossen en wordt Nederland letterlijk groener.

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024