Wat betekenen de stijgende tarieven voor mij?

De tarieven stijgen al maandenlang. Dit kan van invloed zijn op jouw situatie. Kies hieronder jouw type contract om te lezen wat dit voor jou betekent. Weet je niet welk type contract je hebt? Kijk dan in Mijn Greenchoice.

Waarom stijgen de energietarieven zo hard?

De Europese economie herstelt zich na corona en er is weer veel vraag naar energie. De Europese gasvoorraad is te klein en het is bijna winter. Omdat er niet aan de vraag kan worden voldaan en de prijzen van emissierechten stijgen, wordt de prijs van energie hoger.

Ben ik bij Greenchoice verzekerd van levering?

Als klant van Greenchoice weet je natuurlijk zeker dat je alleen investeert in 100% groene stroom, ook in deze tijd. Op het moment dat wij met een klant een contract afsluiten, kopen we deze energie direct in. We zitten goed met ons in- en verkoopbeleid en speculeren niet. Zo minimaliseren we de risico’s, mede hierdoor is onze solvabiliteit meer dan twintig procent. Wij maken ons dus geen zorgen!

Veelgestelde vragen

Wat doet de overheid om burgers te compenseren voor de stijgende energietarieven?
Er ligt een voorstel om de belastingvermindering te verhogen met €230 per leveradres. Daarnaast is het voorstel om de energiebelasting op stroom te verlagen met 8,389 cent per kWh. Bij een gemiddeld verbruik zou dit in totaal neerkomen op €400 per jaar per adres. De tegemoetkoming geldt vanaf 1 januari 2022 én geldt voor één jaar. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd. Houdt deze pagina in de gaten voor updates.
Gaat het wel goed met Greenchoice, ben ik verzekerd van levering?
Wij maken ons geen zorgen. Door onze inkoop van energie goed te regelen en speculeren niet toe te staan, minimaliseren we de risico's. Op het moment dat wij met een klant een contract afsluiten, kopen we de energie direct in. Daardoor weten we waar we aan toe zijn en zitten we goed met ons in- en verkoopbeleid. Lees hier meer over onze financiële positie. 
Waarom zijn de tarieven hoger?
De tarieven op de groothandelsmarkt voor energie stijgen al een aantal maanden, maar de laatste weken neemt de stijging fors toe. De Europese economie herstelt na corona en de vraag naar energie is veel groter dan het aanbod. De tarieven zijn daarom fors gestegen. Als wij een koude winter krijgen dan is vooral het aanbod van gas in Europa niet voldoende. Dit zorgt er ook voor dat de prijzen stijgen. Het is nu onduidelijk wanneer de markt weer tot rust komt.
Hebben jullie een scherper aanbod?
De tarieven die we jou hebben aangeboden zijn momenteel de scherpste tarieven die wij hebben. Dankzij jou kunnen wij blijven investeren in een groener Nederland. Wij zijn blij met jou als trouwe klant.
Waarom stijgt ook de prijs van stroom wanneer de gasprijs stijgt?
Er wordt in Nederland gelukkig steeds meer stroom opgewekt uit duurzame bronnen als wind en zon. Het is alleen nog niet genoeg om ons land het hele jaar door van stroom te voorzien. Daardoor moeten gas- en kolencentrales nog altijd stroom opwekken. Als de gasprijs stijgt, stijgt dus ook de stroomprijs. Als klant bij Greenchoice weet je natuurlijk zeker dat je alleen investeert in 100% groene stroom. Ook nu! 

Wat kan ik nu het beste doen? Wat is jullie advies voor komende tijd?
Door de onzekere, veranderende prijzen voor energie is het voor ons nu heel lastig om een goed advies te geven over je contract. Wat natuurlijk altijd - en zeker nu - slim is om te doen, is besparen op je energieverbruik. Dat kan op verschillende manieren, met zowel grote als kleine investeringen. Zo kun je bijvoorbeeld besparen op je verwarming, warm water en apparaten door deze snelle bespaartips (bron: Milieu Centraal).
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg