tijdelijk noodfonds energie 2024

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt mensen om energieschulden te voorkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds krijgen voor een periode van zes maanden. 

Je kunt je niet meer aanmelden voor het Noodfonds. 

Inhoudsopgave

Wat is het Noodfonds? 

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen voor de zes maanden vanaf het moment dat je de aanvraag doet. Het Noodfonds Energie kijkt hoe hoog de energierekening, dus de rekening voor gas, warmte en stroom, is in vergelijking met het inkomen van de volwassen mensen in een huishouden. Als het verschil te hoog is, betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Het maakt niet uit welke energieleverancier je hebt.

Je kunt je nu niet meer aanmelden voor het Noodfonds.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Heb je voor 20 maart 2024 een aanvraag gedaan via Tijdelijk Noodfonds Energie? Greenchoice zal jouw ingevulde gegevens controleren en doorsturen naar het Noodfonds. Binnen 6 weken ontvang je van het Noodfonds een bevestiging per e-mail. Na de bevestiging van het Noodfonds ontvang je binnen 2 weken een uitleg van Greenchoice over hoe de vergoeding voor jou verwerkt wordt. 

Veelgestelde vragen

Wanneer hoor ik of mijn aanvraag bij het Noodfonds is goedgekeurd?

Binnen 6 weken ontvang je per e-mail bericht van het Noodfonds of je aanvraag is goedgekeurd. In veel gevallen ontvang je de e-mail sneller dan binnen de uiterlijke 6 weken.


Heeft dit antwoord geholpen?
Welk bedrag betaalt het Noodfonds voor mijn energierekening?

De vergoeding hangt af van jouw persoonlijke situatie. Het Noodfonds kijkt naar het inkomen en het energieverbruik van jouw huishouden.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe verrekent Greenchoice de steun van het Noodfonds?

Heb je openstaande bedragen of een betalingsregeling? 
De vergoeding verrekenen we met openstaande bedragen of betalingsregelingen.

Heb je géén betalingsachterstand of betalingsregeling? 
Dan ontvang je de vergoeding op je rekening.

Ben je geen klant meer en heb je ook geen achterstand bij ons? Dan betalen we de ondersteuning uit.


Heeft dit antwoord geholpen?
Heeft de aanvraag bij het Noodfonds invloed op mijn uitkering of andere toeslagen?

Nee, dit heeft geen invloed.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de ondersteuning van het Noodfonds?

Het Noodfonds maakt de berekening van de ondersteuning. Greenchoice heeft hier geen invloed op. Hier vind je de contactopties voor het Noodfonds.


Heeft dit antwoord geholpen?

Ook interessant 

Betalen bij Greenchoice

Bij Greenchoice maken we het jou graag zo gemakkelijk mogelijk als het gaat om het betalen van je energierekening. Ook als dit soms even wat minder goed lukt. Op deze pagina lees je alles over de betaalmogelijkheden. En wat je moet doen als je graag een betaalafspraak of betalingsregeling wilt afspreken. 
Hand op een radiatorknop

Energiebelasting 2024

De overheid stelt de overheidsheffingen elk kalenderjaar opnieuw vast. Het maakt niet uit of je een vast of variabel energiecontract hebt. Voor 2024 zijn er meerdere dingen veranderd die invloed hebben op je energierekening. Op deze pagina lees je meer over wat er wijzigt voor de energiebelasting, het prijsplafond en de netbeheerkosten.

Geldfit

Voor mensen met geldzorgen werkt Greenchoice samen met Geldfit. Deze landelijke stichting helpt je gratis en anoniem met kleine en grote problemen en probeert samen passende hulp te zoeken. Doe anoniem de test bij Geldfit en ontdek binnen 2 minuten wat jij kan doen.