ELEKTRISCH RIJDEN MET GREENCHOICE

Groen de weg op

We zijn constant op zoek naar vernieuwingen. Daarom zitten we ook op het gebied van vervoer niet stil. We zijn de versneller en verbinder op weg naar een groener Nederland. Dus ook óp de weg. Elektrisch rijden is een van de pijlers die helpt de klimaatdoelen te behalen. Rijd je mee?

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft vele voordelen. En de ontwikkeling van elektrisch vervoer gaat razend snel, dus daar komen alleen maar voordelen bij. Overweeg jij om jouw brandstofauto in te ruilen voor een elektrische auto? Wij zetten de belangrijkste voordelen van groen rijden voor je op een rij. 

Stap 1
Beter voor het milieu

Dit is misschien een open deur, maar meteen ook het grootste voordeel van elektrisch vervoer: elektrisch rijden is veel beter voor het milieu. Ze stoten minder Co2 uit, minder fijnstof en geen stikstof. 

Stap 2
Goed voor de portemonee

Door ontwikkelingen in de markt worden elektrische auto's steeds goedkoper. Ook is het de komende jaren niet nodig om wegen- of aanschafbelasting te betalen. Hierdoor vallen de maandelijkse kosten van een elektrische auto vaak goedkoper uit dan rijden met een brandstofauto.

Stap 3
Elektrische auto's zijn stiller

Oorverdovende snelwegen en drukke kruispunten; niemand wordt gelukkig van geluidsoverlast door het verkeer. De toekomst klinkt ons veel beter in de oren elektrische auto's zijn namelijk veel stiller dan auto's op benzine of diesel.