Groen de weg op

Als energiebeweging zijn wij constant op zoek naar vernieuwingen. Daarom zitten we ook op het gebied van vervoer niet stil. We zijn de versneller en verbinder op weg naar een groener Nederland. Dus ook óp de weg. Elektrisch rijden is een van de pijlers die helpt de klimaatdoelen te behalen. Rijd je mee?

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft vele voordelen. En de ontwikkeling van elektrisch vervoer gaat razend snel, dus daar komen alleen maar voordelen bij. Overweeg jij om jouw brandstofauto in te ruilen voor een elektrische auto? Wij zetten de belangrijkste voordelen van groen rijden voor je op een rij. 

Beter voor het milieu

Dit is misschien een open deur, maar meteen ook het grootste voordeel van elektrisch vervoer: elektrisch rijden is veel beter voor het milieu. Ze stoten minder Co2 uit, minder fijnstof en geen stikstof. 

Goed voor de portemonee

Door ontwikkelingen in de markt worden elektrische auto's steeds goedkoper. Ook is het de komende jaren niet nodig om wegen- of aanschafbelasting te betalen. Hierdoor vallen de maandelijkse kosten van een elektrische auto vaak goedkoper uit dan rijden met een brandstofauto. 

Elektrische auto's zijn stiller

Oorverdovende snelwegen en drukke kruispunten; niemand wordt gelukkig van geluidsoverlast door het verkeer. De toekomst klinkt ons veel beter in de oren elektrische auto's zijn namelijk veel stiller dan auto's op benzine of diesel. 

Draag bij aan een beter klimaat met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is schoner en duurzamer dan brandstofauto's. Over de gehele levensduur stoten elektrische auto's gemiddeld 40% minder Co2 uit. Daarnaast genereert een elektrische auto minder uitstoot. Wanneer je je auto oplaadt met 100% groene stroom via de Greenchoice laadpas, of via een thuislader op zonnepanelen, dan ben je dubbelgroen bezig! En elke extra elektrische auto die rondrijdt, draagt bij aan een beter geheel. Zo rijden we samen de wereld groen. 

Ontdek de nieuwe laadpas van Greenchoice

Met onze nieuwe laadpas laad je in Nederland of in de rest van Europa 7 dagen per week 24 uur per dag met 100% groene stroom die is opgewekt uit zon- en windprojecten. Dat is pas groen op weg. 

Bekijk laadpas
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg