Samen wekken we steeds meer groene stroom op

 • Je doet al mee vanaf €25!
 • Een prachtig rendement op je duurzame investering
 • Extra voordeel op je opbrengst als klant bij Greenchoice
Kies voor zonne-energie

Samen wekken we steeds meer groene stroom op

In Nederland schijnt genoeg zon om iedereen te voorzien in zijn eigen energiebehoefte. Greenchoice werkt samen met diverse partners om dit toegankelijk en betaalbaar te maken voor jou. Ook als je geen geschikt eigen dak hebt of een grote zak geld. Eén van die partners is ZonnepanelenDelen.

Op het platform van ZonnepanelenDelen vind je lokale zonprojecten door heel Nederland die op zoek zijn naar financiering. Je kunt al voor €25,- euro investeren in één van deze projecten en zo je eigen zonne-energie opwekken. En je houdt er ook nog eens een mooi rendement aan over!

We werken al meer dan 5 jaar samen met ZonnenpanelenDelen en hebben ondertussen al meer dan 60 zonne-energieprojecten opgezet. Bekijk de huidige projecten via de gele knop hieronder.

Bekijk de zonprojecten

Zonne-energie voor iedereen

Het aanschaffen van zonnepanelen is vaak een fikse investering. Door onze samenwerking met ZonnepanelenDelen kun je al meedoen vanaf €25,- per ZonneDeel en zorgen we dat zonne-energie toegankelijk is voor iedereen.

Een ZonneDeel kun je zien als een obligatie in een zonne-energie project, waarbij het rendement afhankelijk is van de opbrengst van de zonnepanelen en de dan geldende stroomprijs. Iedereen kan mee investeren in het zonne-energieproject. Je bepaalt zelf hoeveel ZonneDelen je investeert.

 • Ruim 7.000 mensen gingen jou al voor
 • Eenvoudig online inschrijven en meedoen
 • Altijd inzicht in je eigen opwek
 • Aantrekkelijk rendement tot wel 6,2% per jaar!

Over ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen heeft als doel zonne-energie voor iedereen bereikbaar te maken. Dankzij hun innovatieve platform is het nu voor iedereen mogelijk om laagdrempelig mee te doen en te profiteren van zonne-energieprojecten door het hele land.

Als je meedoet help je niet alleen de zonne-energieprojecten te realiseren, maar profiteer je van het rendement uit het project. Zo profiteer je kortom van zonnestroom die op een ander dak wordt opgewekt. Doordat Greenchoice deze ontwikkeling van harte ondersteunt krijg je als klant van Greenchoice een extra bonus op het gerealiseerde rendement.

Veelgestelde vragen

Wat is ZonnepanelenDelen?
ZonnepanelenDelen is één van de partners van Greenchoice heeft als doel het grootste zonne-energie systeem te bouwen door middel van zonprojecten door het hele land. Via ZonnepanelenDelen kan iedereen, ongeacht waar men woont, ongeacht bij welke energieleverancier men klant is, meedoen aan (lokale) zonne-energieprojecten. Dit kan al vanaf €25,- euro. Als je zelf geen geschikt dak hebt, kun je investeren in zonnepanelen op bijvoorbeeld scholen, bedrijfsgebouwen of bij agrariërs. Je ontvangt vervolgens rendement op je ZonneDelen.
Wat is een ZonneDeel?
Een ZonneDeel kun je zien als een obligatie in een zonne-energie project, waarbij het rendement afhankelijk is van de opbrengst van de zonnepanelen en de dan geldende stroomprijs. ZonnepanelenDelen heeft de ZonneDelen zo gevormd dat deze dezelfde structuur hebben voor alle zonne-energie projecten. Per zonne-energie project heeft het ZonneDeel wel verschillende eigenschappen (zoals looptijd, rente, garanties). Je investeert eenmalig in ZonneDelen en hierin zijn alle kosten meegenomen zoals beveiliging, garanties, verzekering en administratie. Na de initiële investering in een ZonneDeel profiteer je puur en alleen nog van zonnestroom (en komen er dus geen andere kosten meer bij kijken). Verdere details vind je bij de projectdocumentatie die zichtbaar zijn op projectniveau. 
Waarom werkt Greenchoice samen met ZonnepanelenDelen?

Greenchoice wil haar klanten die de stap naar zonne-energie willen maken helpen. Door samen te werken met ZonnepanelenDelen kunnen nog meer mensen groene energie opwekken.
Wat is de verwachte opbrengst van zonnepanelen?
Er zijn zeer veel eigenschappen die van invloed zijn op de verwachte opbrengst van zonnepanelen. Per project vind je een overzicht van de geschatte opbrengst. De opbrengsten van zonne-energie zijn zeer goed te voorspellen. Met speciale software worden opbrengstberekeningen gemaakt en daar kan dan weer de businesscase op worden gemaakt. De opbrengst in zonne-energie heeft met veel verschillende factoren te maken, denk aan:
 • Het vermogen van het paneel;
 • Locatie van de zonnepanelen in Nederland;
  Richting van de zonnepanelen, zuid of oost/west opstelling;
 • Hellingshoek van de zonnepanelen;
 • De zonne-instraling over het jaar genomen.
Op welke manieren kan ik zelf energie opwekken?
Door stroom en gas af te nemen bij Greenchoice draag je al een steentje bij aan een groener Nederland. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw bijdrage te vergroten door te investeren in het opwekken van eigen groene energie. Bekijk de video voor meer informatie over zelf opwekken, of lees meer over het zelf opwekken van energie op onze website.

Vragen? Wij helpen je graag.

020 244 18 70 Lokaal tarief
Op werkdagen tussen 8.00 en 22.00 uur
Op zaterdag en zondag tussen 9.00 en 17:00 uur
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg