54 keer prachtige natuur

30 oktober 2023

Haaien, otters en neushoorns: de mooiste films van het WFFR

De mooiste en meest impactvolle natuurfilms kun je zien op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Wij zijn als Greenchoice partner van het WFFR en tippen je graag een paar van onze favorieten. 

Ieder jaar worden er over de hele wereld prachtige natuurfilms en -documentaires gemaakt, maar zelden halen ze in Nederland de bioscoop. De missie van het WFFR is om deze films beschikbaar te maken voor het grote publiek. Niet alleen zodat we er met z’n allen van kunnen genieten, maar ook iedereen weer eens extra bewust te maken hoe belangrijk het behoud van natuur voor onze planeet is. Dit jaar wordt het festival gehouden van 31 oktober t/m 5 november. Er staan 54 bijzondere films op het programma.  

 

Remembering Sudan

Marketing Communicatie Specialist Commercie Kyle Tirion heeft graag een realistische kijk op de wereld. “Films schetsen over het algemeen een onrealistisch beeld van de samenleving. Natuurfilms doen het tegenovergestelde en drukken je met je neus op de feiten. Remembering Sudan gaat over de bedreigde neushoorn in Soedan. Ik blijf het onwerkelijk vinden dat neushoorns met uitsterven bedreigd worden. Deze film geeft je echt een ander perspectief op wat er zich in de natuur afspeelt.”

Jane Goodall: Reasons for Hope

Na een gesprek met Ruben Veefkind, loopt iedereen weer een beetje positiever door het leven. Ruben is onze manager Duurzaamheid en Bosprojecten en zit vol verhalen over de mooiste initiatieven en nieuwste ontwikkelingen. “Ik kijk uit naar de film Jane Goodall: Reasons for Hope. Ik heb haar nu 3 keer in het echt mogen ontmoeten en ben ontzettend benieuwd naar haar documentaire op WFFR.” Ruben heeft trouwens ook de samenwerking met haar instituut opgezet, waarmee we inmiddels ruim 2,1 miljoen bomen in Tanzania hebben geplant.

Uptown Otters

Tamara Klem is onze Campagnecoördinator en krijgt veel positieve energie van natuurdocumentaires. “Ik vind het heerlijk om naar dieren te kijken. De film Uptown Otters gaat over de otter-populatie in Singapore. De diertjes hebben daar een unieke, stedelijke levensstijl ontwikkeld hebben. Deze film bewijst voor mij dat dieren een enorm aanpassingsvermogen hebben en ook daadwerkelijk heel slim zijn. De otters laten zien dat mensen en dieren ook goed kunnen samenleven.”

Older Than Trees

Net als regisseur, James Lea, is onze Event & Sponsorship Specialist Gisela Lahuerta Aguilo al van kinds af aan gefascineerd door haaien. In de zee hoopt ze er natuurlijk nooit een tegen te komen, maar ze ziet ze wel graag op het witte doek. “Of het nu Shark Week is op Discovery Channel of een haaiendocu op Netflix, ik zit voor de tv. Ik kan dan ook niet wachten om de korte film Older Than Trees te zien, over de handel in haaienvinnen en de bescherming van deze interessante dieren.”

All That Breathes

Als net begonnen vogelaar staat de film All That Breathes hoog op het lijstje van Eline Luijsterburg, onze Consentstrateeg bij Greenchoice. In deze documentaire gaat het niet over de buizerd en de havik, die Eline net uit elkaar heeft leren houden, maar over de zwarte wouw. “Ik ben ontzettend benieuwd naar dit verhaal over 2 broers die deze vogel en daarmee het ecosysteem in New Delhi beschermen.”

Zelf naar het WFFR?

Geïnspireerd geraakt? Of benieuwd naar de tientallen andere films van dit festival? Het WFFR is van 31 oktober tot en met 5 november in Rotterdam. Het volledige programma per dag en de kaartverkoop vind je op de officiële website

Lees ook deze artikelen

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024

Evenement HIER opgewekt 2024

11-03-2024

Greenchoice spoort consument aan overdag stroom te gebruiken

21-02-2024