Greenchoice en 4x4electric laten samen zien hoe een duurzame wereldreis eruit zou zien

19 september 2022

Greenchoice wordt supporter van 4x4electric om samen de wereld te inspireren tot vergroening en verduurzaming. 4x4electric gaat vanaf 4 november een tocht maken van Nederland naar Zuid-Afrika met een reguliere elektrische wagen. De auto wordt tijdens de reis in Europa opgeladen via de Greenchoice laadpas en daarna door mobiele zonnepanelen. 4x4electric laat volgers zien hoe het is om elektrisch én duurzaam op wereldreis te gaan. Daarnaast bezoeken zij tijdens hun reis ook bosprojecten van Greenchoice in Afrika en geven zo een uniek inkijkje in deze duurzame initiatieven.

4x4electric is opgericht door Maarten van Pel en Renske Cox uit Brabant. Zij vertrekken in november 2022 op een duurzame expeditie. Volledig elektrisch reizen zij van Nederland naar Zuid-Afrika en terug. Onderweg bezoeken zij een grote diversiteit aan duurzame initiatieven, waaronder bosprojecten van Greenchoice, om hiervan te leren en deze kennis te delen. Greenchoice steunt 4x4electric om deze duurzame initiatieven onder de aandacht te brengen.

Greenchoice helpt als energiemaatschappij met energie besparen en zelf groene stroom opwekken. Daarbij begeleiden zij in de overstap op elektrische mobiliteit door installatie van thuisladers, laadpleinen en een groene laadpas die te gebruiken is binnen een groot Europees laadnetwerk.

Laden tot aan Marokko 

Het eerste stuk van de expeditie, 2.500 km van Nederland tot en met Marokko, reist 4x4electric via het Europese laadnetwerk dat door de groene laadpas van Greenchoice wordt ondersteund. Vanaf Marokko reist 4x4electric verder door zelf energie op te wekken met de zonnepanelen die zij meenemen. Met deze innovatieve laadtechniek zijn zij compleet zelfvoorzienend.   

De Afrika-expeditie start op 4 november, maar de eerste stap in het elektrische avontuur begint met een pre-expeditie. Van 20 september tot en met 16 oktober rijden Maarten van Pel en Renske Cox langs Nederlandse locaties en evenementen. 

Samen voor een groenere wereld 

4x4electric gaat in ieder geval op bezoek bij een bosproject van Greenchoice in Afrika. Greenchoice beperkt de klimaatimpact van het aardgasverbruik door het aanplanten en beschermen van bomen. Op meerdere internationale en nationale locaties is Greenchoice actief om bossen te beschermen de biodiversiteit te bewaken en de lokale bevolking te ondersteunen. Dit laatste gebeurt door de lokale bevolking te helpen in de vorm van educatie en extra werkgelegenheid. 4x4electric gaat tijdens hun bezoek deze activiteiten op locatie in beeld brengen met mooie dronebeelden maar ook door de lokale bevolking erover te spreken.  

Door samen te werken hopen Greenchoice en 4x4electric meer mensen concreet op weg te helpen bij de volgende stap in verduurzamen. 

Lees ook deze artikelen

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024