Zakelijk energie vergelijken

Zakelijke energiecontracten vergelijken

Wil jij een nieuw energiecontract afsluiten voor jouw bedrijf? Of je nu mkb'er, zzp'er of grootverbruiker bent: zakelijke energie vergelijken kan lastig zijn. Waar let je op en welke kosten van een zakelijk energiecontract vergelijk je precies? 

Zakelijke energie vergelijken: waar let je op?

Wil jij zakelijke energiecontracten vergelijken? Dan is het goed om te weten dat de tarieven van leveranciers uit een aantal onderdelen bestaan. Op je jaarnota zie je precies welke dit zijn. Een aantal onderdelen staan vast en zijn bij elke leverancier hetzelfde. Namelijk de: 

  • Energiebelasting
  • Heffingskorting
  • Netbeheerkosten

Deze hoef je dus niet te vergelijken. Het voordeligste tarief vind je door de leveringstarieven en het vastrecht (of vaste leveringskosten) bij de verschillende energieleveranciers te vergelijken.

Wees kritisch: wat vergelijk je precies?

Blijf tijdens het vergelijken wel scherp. Let bijvoorbeeld op de volgende zaken:

  • Wordt er bij de genoemde tarieven gebruikgemaakt van hetzelfde jaarverbruik?
  • Check of het om de kale leveringstarieven gaat. En of de bedragen inclusief of exclusief btw zijn.
  • Termijnbedragen komen niet altijd overeen met je werkelijke verbruik. Daarom is het verstandiger om bij het vergelijken van zakelijke energie te letten op de leveringstarieven per eenheid (kWh stroom en m3 gas).

Bij Greenchoice Zakelijk kies je uit verschillende energiecontracten die precies aansluiten bij jouw situatie als grote of kleine ondernemer.

Zekerheid van groene stroom

Naast de tarieven zijn er natuurlijk andere zaken die belangrijk zijn voor jou als ondernemer. Stap je met jouw bedrijf over naar Greenchoice Zakelijk? Dan weet je zeker dat je alleen groene stroom en bosgecompenseerd gas verbruikt. Liever zelf je stroom opwekken? Dat kan! Bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak van jouw kantoor. En heb je een vraag? Als zakelijke klant heb je altijd direct en persoonlijk contact met onze klantenservice.

Start nu met jouw zakelijke energie vergelijken

Wat je ook kiest: je bent altijd zeker van groene stroom en bosgecompenseerd gas.