Maandnota

Maandnota Greenchoice Zakelijk

Ben je zzp’er of een mkb’er? Dan zie je op je maandnota het termijnbedrag. Dit is een voorschotbedrag dat je elke maand betaalt voor je energieverbruik bij Greenchoice Zakelijk. Dit is anders voor grootzakelijke klanten. Om je termijnbedrag te bepalen kijken wij naar het gemiddeld jaarverbruik op jouw adres. Je vindt een overzicht van je maandnota’s in Mijn Greenchoice Zakelijk.

Termijnbedrag aanpassen

Het termijnbedrag voor kleinverbruikaansluitingen is gelijk verdeeld over het totale jaarverbruik. De reden hiervoor is dat het energieverbruik per maand erg verschilt. Om te voorkomen dat je in de winter een veel hoger termijnbedrag betaalt, berekenen wij een gemiddeld bedrag per maand. Via Mijn Greenchoice Zakelijk kun je zelf je termijnbedrag met maximaal 10% aanpassen.

Een maandnota voor grootverbruik

Grootverbruikaansluitingen krijgen maandelijks een rekening op basis van het verbruik van de vorige maand(en). Wij krijgen de verbruiken via de netbeheerder van het door jou gekozen meetbedrijf. Krijg je van ons maandnota’s? Dan krijg je geen jaarnota. Het verbruik wordt namelijk elke maand meteen verrekend.

Een grootzakelijke maandnota is anders dan een jaarnota:

  • Op de maandnota verrekenen meteen het verbruik. Daarom vind je geen meterstanden op je grootzakelijke maandnota.
  • Wij hebben geen inzicht in de meterstanden en de gegevens van de meter. Deze kun je zelf opvragen bij het meetbedrijf. Is het meetbedrijf niet bekend? Vraag dit dan na bij de netbeheerder.
  • De netbeheerkosten staan niet op de maandnota. Je krijgt de nota voor deze kosten rechtstreeks van de netbeheerder.

Vragen over grootzakelijke meterstanden?

Krijg je maandnota's en heb je vragen over je grootzakelijke meterstanden of je verbruik? Neem dan altijd contact op met het door jou gekozen meetbedrijf of de netbeheerder.

Ik wil iets weten

Op zoek naar meer informatie? Kies het onderwerp waar je meer over wilt weten.