Bosgecompenseerd gas voor grootzakelijk

Bosgecompenseerd gas voor grootzakelijk 

We begrijpen dat je (nu nog) gas nodig hebt voor jouw grootzakelijke onderneming. Daarom bieden we bij Greenchoice Zakelijk bosgecompenseerd gas aan. Dat is aardgas, waarbij we een deel van de inkomsten uit jouw grootzakelijke gasverbruik in bosprojecten investeren. Zo helpen we samen met het herstellen van de natuur en beschermen van bos in binnen- en buitenland. 

Energiecontracten voor grootzakelijk gas

Vast

 • Meer controle over jouw jaarlijkse energiekosten
 • Geen omkijken naar het energiecontract gedurende de looptijd
 • Voor meerdere groot- en kleinverbruikaansluitingen

Variabel

 • Gewogen prijs voor slimme meters en telemetrie en een ongewogen prijs voor conventionele meters
 • Vaste prijsopslag en energiemarkt-afhankelijke inkoopprijs
 • Eenvoudig opschalen en afschalen in verbruik

Gespreid

 • Mogelijk voor grote volumes energie
 • Meer flexibiliteit en keuze in inkoopmomenten

Hoe werkt bosgecompenseerd gas? 

Wij leggen geld opzij voor elke kubieke meter (m3) aardgas die wij leveren. Hiermee investeerden wij in 2022 bijna €2 miljoen in bos- en natuurprojecten. In plaats van het kopen van CO2-certificaten, betalen we sinds 2020 vooral mee aan nieuwe projecten. Deze projecten slaan niet meteen CO2 op. Dat komt omdat er tijd nodig is om een project te starten. En de eerste natuur te planten of te beschermen.  

In onze bosprojecten worden: 

 • Bestaande bossen beschermd
 • Beschadigde natuur hersteld
 • Nieuwe bossen aangeplant 

Naast CO2-uitstoot heeft gasverbruik ook andere negatieve gevolgen voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de uitstoot van stikstof. We kunnen met onze bosprojecten de gevolgen voor het milieu niet goedmaken. Daarom blijven we ons best doen om het verbruik van aardgas te verminderen. 

Boscompensatie is iets anders dan CO2-compensatie

We investeren in veel projecten die pas later, zodra de natuur groeit en herstelt, CO2 opslaan. Het verwachte CO2-effect uit deze projecten rekenen we wel al mee in het jaar dat wij meebetalen aan deze projecten. Dit is anders dan CO2-compensatie. Hierbij mag alleen CO2 die al is opgeslagen worden meegerekend. En dus niet CO2 dat in de toekomst nog wordt opgeslagen.  
 
CO2-compensatie moet worden bewezen met CO2-certificaten. Hierbij laat je zien dat het natuurproject 1 ton CO2 heeft opgeslagen, die zonder het project niet zou zijn opgeslagen. Omdat wij het belangrijk vinden dat ook nieuwe natuurprojecten gesteund worden, kopen wij bijna geen CO2-certificaten meer. En doen wij dus niet aan CO2-compensatie. 

Berekening en bewijs van onze boscompensatie

In 2022 verkochten Greenchoice en Greenchoice Zakelijk 661 miljoen m3 bosgecompenseerd gas. Dit betekent dat wij 1,378 miljoen ton CO2 moesten compenseren (goedmaken). De rekensom die we hiervoor gebruiken is:

Natuurlijk willen wij zeker weten dat de projecten waarin wij investeren in de toekomst genoeg CO2 opleveren. Daarom laten wij het verwachte CO2-effect berekenen door organisaties zoals Face the Future. De manieren waarop zij rekenen zijn goedgekeurd door het Verified Carbon Standard (VCS) Program. Dit is een keurmerk van non-profitorganisatie Verra. Bij al onze projecten die bijdragen aan boscompensatie zie je precies op welke manier de rekensom is gemaakt.  

Bekijk onze projecten voor bosgecompenseerd gas

Tavolo, Papoea-Nieuw-Guinea

Takken met bladeren over het water in een mangrove in Guinee-Bissau, een bosproject van Greenchoice

Cacheu en Cantanhez, Guinee-Bissau

Bekijk onze andere bos- en natuurprojecten

Amazone, Brazilië

Pará, Brazilië

Kibale, Oeganda

Bord van de Jane Goodall Foundation in de boomkwekerij van Kagongo Secondary School in Tanzania

Kigoma, Tanzania

In heel Nederland

Stap over op Greenchoice Zakelijk

Heb je vragen over ons aanbod? We helpen je graag verder.

Vraag een offerte aan

Wij helpen je verder

Groene stroom

Kies je met jouw bedrijf voor grootzakelijke stroom uit wind- of zonne-energie? Dan weet je zeker dat de stroom die je van ons krijgt groen is.  

Hulp bij wetten en subsidies

Als ondernemer heb je veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan wetten en subsidies. Niet iets waar je meteen energie van krijgt. Maar wel belangrijk om te weten.

Klantenservice

Wat jouw vraag ook is, wij helpen je verder. Of het nu gaat over overstappen, de factuur of besparen op je energie.