Grootzakelijke energie

Vraag een offerte aan

Stroom en gas voor energie grootverbruik 

Door slim om te gaan met je grootzakelijke energieverbruik bespaar je kosten én maken we Nederland samen toekomstbestendig. Kies je voor grootzakelijke stroom van Greenchoice Zakelijk? Dan weet je zeker dat deze wordt opgewekt uit 100% zonne-energie, windenergie of biomassa. En we investeren een deel van de inkomsten uit jouw grootzakelijke gasverbruik in bosprojecten waarbij we nieuwe bossen aanplanten. Zo helpen we de natuur en bestaande bossen te beschermen en herstellen om de negatieve gevolgen van gas op het klimaat te verkleinen.  

Grootverbruik groene stroom

Met 100% NL Wind van Greenchoice Zakelijk ontvang je groene stroom:

Bosgecompenseerd gas voor grootzakelijk

Bij Greenchoice bieden we bosgecompenseerd gas aan. Dat is aardgas, maar wel met aandacht voor het herstellen van de natuur. Om zo de gevolgen van gaswinning op het klimaat te verkleinen. Daarom investeren wij met onze bosprojecten in het aanplanten en beschermen van bos in binnen- en buitenland. 

Vaste prijs

Kies je voor grootzakelijke energie met een vaste prijs? Dan kies je zelf voor hoeveel maanden of jaren het leveringstarief van jouw energiecontract vaststaat. Dat betekent dat je tijdens jouw hele contractperiode hetzelfde leveringstarief voor stroom en/of gas betaalt. Je hebt dan geen risico van eventuele prijsstijgingen in de energiemarkt.


Voordelen van vaste grootzakelijke energieprijzen

 • Meer controle over jouw jaarlijkse energiekosten.
 • Geen omkijken naar het energiecontract gedurende de looptijd.
 • Mogelijk voor groot- en kleinverbruikaansluitingen en meerdere aansluitingen

Variabele prijs (EPEX en LEBA)

Met het variabele grootzakelijke energiecontract is jouw leveringstarief altijd gelijk aan de inkoopprijs op de energiemarkt + een prijsopslag. Hierbij betaal je wat je werkelijk verbruikt. De stroomtarieven zijn gebaseerd op de EPEX (eerder Amsterdam Power Exchange) en gastarieven op de LEBA (London Energy Brokers' Association).

 

Voordelen van variabele grootzakelijke energieprijzen

 • Gewogen prijs voor slimme meters en telemetrie en een ongewogen prijs voor conventionele meters.
 • Vaste prijsopslag en de inkoopprijs is afhankelijk van de energiemarkt.
 • Eenvoudig opschalen en afschalen in verbruik zonder een bandbreedte af te spreken.

Gespreid inkopen (ENDEX & TTF)

Wil je (delen van) jouw grootzakelijke energie zo voordelig mogelijk inkopen? Dat doe je door goed de marktontwikkelingen te volgen. Zo bepaal je zelf jouw (gemiddelde) leveringstarief. Een goede kennis van de energiemarkt is dus belangrijk. De stroomtarieven zijn gebaseerd op de ENDEX (European Energy Derivatives Exchange) en de gastarieven op de TTF (Titled Transfer Facility).

 

Voordelen van grootzakelijke energie gespreid inkopen

 • Mogelijk voor grote volumes energie.
 • Meer flexibiliteit en keuze in inkoopmomenten.

Grootverbruiker stroom of gas? Overstappen is heel eenvoudig

 1. Check of jouw bedrijf onder grootverbruik stroom en/of gas valt.
 2. Bepaal welke inkoopmethode jij wilt (vast, variabel of gespreid)
 3. Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij helpen je verder

Onze energiebronnen

Ben je op zoek naar energie voor jouw grootzakelijke aansluiting? Lees meer over onze zakelijke groene stroom en/of bosgecompenseerd gas. 

Hulp bij wetten en subsidies

Als ondernemer heb je veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan wetten en subsidies. Niet iets waar je meteen energie van krijgt. Maar wel belangrijk om te weten.

Klantenservice

Wat jouw vraag ook is, wij helpen je verder. Of het nu gaat over overstappen, de factuur of besparen op je energie.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een nieuw pand of werkadres aanmelden bij Greenchoice Zakelijk?

Heb je een kleinverbruikaansluiting? Dan kan je eenvoudig via onze website een aanmelding doorgeven voor groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice Zakelijk. We hebben een aantal opties voor een zakelijk contract klaarstaan. Heb je een grootverbruikaansluiting? Vraag dan online een offerte aan.

Kleinverbruik of grootverbruik?
Volgens de Elektriciteitswet val je binnen de categorie kleinverbruik als je aansluiting maximaal 3x80 Ampère groot is (tot 100.000 kWh). Voor de Gaswet geldt dat je gasaansluiting(en) een maximale capaciteit heeft van G25 hebt met een doorlaatwaarde van 40 m³ gas per uur.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is het verschil tussen een werkadres en een woonadres?

In Nederland heeft elk adres een gebruiksdoel geregistreerd staan in het BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Het soort contract dat je bij Greenchoice kunt aangaan is afhankelijk van het gebruiksdoel dat in het BAG geregistreerd staat. Je kunt dit zelf ook checken via de BAG Viewer van het Kadaster.

Staat er minimaal één zakelijk gebruiksdoel geregistreerd, dan zien wij het adres als werkadres (zakelijk). Staat er geen zakelijk gebruiksdoel, dan behandelen we het adres als woonadres (niet-zakelijk) en kan er geen zakelijk contract afgesloten worden. Aanmelden kan alsnog via ons particuliere aanmeldformulier.


Heeft dit antwoord geholpen?
Kan ik mijn onderneming zakelijk aanmelden voor de levering van energie aan een woonadres?

Nadat wij jouw aanmelding ontvangen, controleren wij het gebruiksdoel van het pand. Dit doen wij bij het BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Gaat het om een niet-zakelijk gebruiksdoel van het pand of woning? Dan kunnen wij de aanmelding niet zakelijk voltooien. Doe in dat geval een particuliere aanmelding.

Heb je een bedrijf waarbij woningen of panden in beheer staan (zoals een woningbouwvereniging)? Vraag online een offerte aan of neem contact op met een van onze accountmanagers voor een maatwerkofferte.


Heeft dit antwoord geholpen?
Welke gegevens heeft Greenchoice nodig voor mijn zakelijke aanmelding?

Kleinverbruikers zakelijk
Ben je kleinverbruiker, meld je dan direct online aan!
Voor het aanmelden van jouw bedrijfslocatie waar kleinverbruikaansluitingen onder vallen, hebben we minimaal de volgende gegevens nodig:

 • Naam contactpersoon
 • Bedrijfsnaam
 • KvK-nummer
 • Leveringsadres
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • IBAN

Grootverbruikers zakelijk
Ben je grootverbruiker, vraag dan een offerte bij ons aan!
Het direct aanmelden van een grootverbruikaansluiting of multi-site is helaas niet mogelijk. Voor het aanmelden van grootverbruikaansluitingen of multi-sites hebben we vaak meer informatie nodig om eerst een offerte op te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meetdata
 • Aansluitwaarde
 • Volledige aansluitlijst
 • Profielen van de aansluitingen

Heeft dit antwoord geholpen?
Zegt Greenchoice mijn huidige zakelijke contract op?

Kleinverbruikaansluiting
Ja, wij zeggen jouw huidige contract op bij jouw huidige leverancier. Je hoeft hier bij een variabel tarief zelf niets voor te doen.

Heb je nog een vast tarief bij jouw huidige leverancier? Dan kun je bij aanmelding bij Greenchoice de einddatum van dat contract invullen als startdatum van ons contract. Wij verzorgen op het juiste moment de overstap naar Greenchoice. Je dient het vaste contract een maand van te voren bij jouw oude leverancier op te zeggen. Dit om een automatische verlenging te voorkomen.

Grootverbruikaansluiting
Nee, bij een grootverbruikaansluiting zeggen wij het contract bij jouw huidige leverancier niet op, doe dit zelf tijdig om opzegboetes te voorkomen. Controleer dus zelf eerst op welke datum je kunt overstappen met jouw grootverbruikaansluiting voordat je een contract aangaat met Greenchoice Zakelijk.


Heeft dit antwoord geholpen?