Energie van Greenchoice

De energiewereld staat op zijn kop. We begrijpen dat je met veel vragen en onzekerheden zit. Die kunnen we niet 1-2-3 voor je wegnemen. Maar we kunnen wel je vragen beantwoorden en je proberen te helpen om hier goed doorheen te komen. Op deze pagina vind je inspiratie, verhalen van andere ondernemers, tips én korting op energiebesparende producten en diensten

Terug- en vooruitkijken met Ehssane Gounou

Sinds 16 april 2022 is Ehssane Gounou directeur van Greenchoice zakelijk. Tijd dus om even kennis te maken. En vooral ook te kijken naar wat Greenchoice kan beteken voor ondernemers en hun energie-uitdagingen. “Gelukkig zijn er meer opties dan alleen besparen.”

De 4 meest-gestelde vragen van onze klanten

Waarom is gas in Nederland zo duur? Waarom stijgt de prijs van groene stroom ook? Lees de antwoorden op deze en andere vragen in ons blog.

Win een gratis energiescan van je bedrijfspand

Vooral voor ondernemers met een hoog energieverbruik zijn het zware tijden. Om hen te helpen, verloten we 400x een gratis intake voor onze Bespaarregelaar (t.w.v. €299). Bedoeld voor ondernemers met een verbruik hoger dan 30.000 kWh en of 5.000 m3. De intake geeft je een helder inzicht in de energiedata van je bedrijf én de punten waar je het best kunt besparen.

Close-up van een zonnepaneel in een grasveld met bloemen

6 positieve weetjes over groene energie

Weet jij hoeveel elektriciteit heel Nederland verbruikt? Of wat een lokale energiecoöperatie precies is en doet? En wat is bosgecompenseerd gas? In dit blog hebben we 6 bijzondere feiten en cijfers over duurzame stroom en bosgecompenseerd gas voor je op een rij gezet.

Betalingsproblemen? Zo gaan we daar mee om

Als de energieprijzen opeens snel stijgen, kun je wellicht (even) je rekening niet meer betalen. Bij Greenchoice gaan we ook hier duurzaam mee en proberen je op verschillende manieren te helpen.

Gratis e-book: zo verduurzaamt zakelijk Nederland

Ondernemers staan voor de uitdaging om hun energielasten beheersbaar te houden. De noodzaak voor zakelijk Nederland om te verduurzamen wordt steeds groter. Veel bedrijven staan echter voor de vraag hoe deze transitie het beste aan te pakken. Deze uitgave biedt inzicht in hoe de voorlopers van zakelijk Nederland in beweging zijn gekomen.

Je krijgt het e-book direct en hoeft geen gegevens achter te laten

Energie besparen en kunst exposeren: opgave voor het Van Gogh Museum

Hoe zorg je voor de ideale klimaatomstandigheden voor kunst, exposeer je de schilderijen inspirerend voor het publiek én werk je tegelijkertijd aan het steeds verder terugdringen van het energiegebruik? Met die uitdagingen dealt adviseur vastgoedbeheer Ben van der Stoop van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Uitdagingen die volgens hem goed te verenigen zijn. “Wacht niet op een groot ambitiedocument, maar zet continu stappen. Tijdens je reis ontdek je de beste oplossingen.”

Architect Thomas Rau over het leren begrijpen van de Circulaire Economie

“Toen ik tien jaar geleden met circulair bouwen aan de slag ging, zeiden veel mensen, laat die Rau maar lekker macrameeën, wij gaan door met het echte werk.”

Inmiddels heeft architect Thomas Rau vele gebouwen met een circulaire potentie ontworpen, introduceerde hij Madaster, de online bibliotheek voor materialen, en is het begrip ‘circulair’ mainstream geworden. Maar hé, waarschuwt de architect: “Circulair, culinair, arbitrair, nucleair, de termen vliegen ons om de oren. Om het begrip te gebruiken, moet je het eerst echt begrijpen.”

Beslissers én technici in de installatiesector zetten stappen vooruit in de energietransitie

Ooit, haast in een vorig leven, werkte Helene van der Vloed aan de verduurzaming van de zorgsector. Nu adviseert ze familiebedrijf Van der Vloed Technische Installaties om een integrale duurzame koers te varen. Andere branche, dezelfde waarden. “Het is een uitdaging om engineers, compleet weird van techniek, maar niet bezig met duurzaamheid, mee te nemen in de transitie.”

Roel Welsing, directeur van de Apenheul: “Duurzaam ondernemen is nooit af”

Als directeur van de Apenheul wil Roel Welsing zijn bezoekers op een bijzondere manier in contact laten komen met de natuur, en specifiek met apen. “Om zo de verwondering over en bewondering voor die natuur bij te brengen, want die staat enorm onder druk.” Volgens Welsing hoort daar een duurzame bedrijfsvoering bij. “Duurzaam ondernemen is nooit af, dat blijft in ontwikkeling.”

Ambitieuzer beleid én goede voordelen delen: de komende tien jaar spant het erom

In het eerste deel van haar verhaal, ongeveer een derde, benadrukt ze altijd de urgentie. Dan volgt twee derde deel oplossing. Deze stelregel hanteert Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, de organisatie voor innovatie en duurzaamheid, als ze met anderen in gesprek gaat over het klimaatprobleem. Dat belooft wat voor Greenchoice directeur Coen de Ruiter, die haar bevraagt over de vergroening van zakelijk Nederland.

Energie-innovaties die het verschil gaan maken voor ondernemers

Ook voor ondernemers zijn groene keuzes waardevoller dan ooit. Energiekosten kunnen in de toekomst het verschil maken tussen rode en zwarte cijfers. Maar hoe kunt u uw bedrijf nog verder verduurzamen? Misschien wel met één van de innovaties die Energieadviseur Marijn den Boer voor ons verzamelde.   

‘Zowel klanten als leden vragen naar duurzame opties’

DELA heeft een volledig klimaatneutrale uitvaart in 2030 als grote doelstelling. MVO-manager Ilse van de Voort en Teammanager Beheer & Onderhoud Boy Faber praten over duurzaamheid bij DELA, nu en de toekomst: 

Duurzaam ondernemen met Greenchoice

Duurzaamheid gaat voor Nivon veel verder dan groene energie alleen

Directeur Ron Manuel en vrijwilliger Kees Hogervorst van het Nivon geven aan dat duurzaamheid zó veel meer is dan energie besparen alleen. Lees hier verder waarom.

Sustainable Development Goals brengen Strukton in een versnelling

Volgens MVO-manager Marieke Wijbenga is bouw- en infrabedrijf Strukton meer van het ‘poetsen’ dan van het ‘lullen’. “En niet zo van: kijk ons nu eens duurzaam zijn. Marieke Wijbenga vertelt erover.

Hoe de huurders van DUWO helpen met verduurzamen van studentenhuizen

Guido van Poppel maakte ooit een uitstapje naar een ‘normale’ woningcorporatie, maar keerde snel weer terug naar de studentenhuisvestingssector. Bij DUWO adviseert Van Poppel over het aankopen, transformeren, ontwikkelen én verduurzamen van allerlei typen studentencomplexen.