Een rij windmolens in een bloemenveld

Groene stroom voor de zaak

Bekijk onze tarieven

Overstappen op zakelijke stroom van Greenchoice

Wil jij met jouw bedrijf bijdragen aan een duurzamer Nederland? Steeds meer ondernemers kiezen voor groene zakelijke stroom, en werken op die manier mee aan de energietransitie in ons land. Onze zakelijke stroom is afkomstig uit windenergie of biomassa. Duurzaam en dichtbij opgewekt: zo zorgen we samen voor een schonere wereld!

Groene stroom uit windenergie

Kies je met jouw bedrijf voor zakelijke stroom uit windenergie? Met 100% NL Wind ontvang je één van de schoonste vormen van groene stroom: 100% van Nederlandse bodem, zonder CO2-uitstoot en mét het keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK). Greenchoice neemt stroom af van honderden Nederlandse windmolens, en investeert in tal van moderne windmolenparken. Ons eigen windmolenpark aan het Hartelkanaal bijvoorbeeld. Ook klimaatbewust ondernemen? Stap over op zakelijke stroom van Greenchoice en investeer mee in een duurzame toekomst!

Biomassa: zakelijk groene stroom uit Nederland

Een deel van onze zakelijke groene stroom is afkomstig uit biomassa. Mest en ander afval wordt, vaak op het erf bij agrariërs zelf, omgezet in biogas. Dit biogas wordt vervolgens omgezet in duurzame elektriciteit. Voor het opwekken van onze stroom kiezen wij uitsluitend voor biogasinstallaties die gebruik maken van natuurlijke grondstoffen. Met Groen uit Nederland ontvang je bij jou op de zaak een mix van groene stroom uit windenergie en biomassa. Of kies voor zakelijke stroom uit 100% biomassa, waaronder biomassa met het NTA-8080 certificaat. In onze podcast 'De Vooroplopers' bespreken we hoe duurzaam het gebruik van biomassa precies is.

Beklim de CO2-prestatieladder met jouw bedrijf

Door met jouw onderneming te kiezen voor groene zakelijke stroom, verminder je de CO2-uitstoot van je bedrijf en scoor je hoger op de CO2-prestatieladder. Dit duurzaamheidsinstrument helpt bedrijven hun groene ambities te formuleren en bij te houden. Met energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen en het gebruik van duurzame stroom valt er vaak veel te winnen. Naast dat een goede score op de CO2-prestatieladder een grote pré is bij aanbestedingen, leidt het bewust bezig zijn met het energieverbruik vaak ook tot een lagere energierekening. Dus: hoe hoger de score op de ladder, hoe hoger de winst!

Logo CO2 Prestatieladder

Stap met jouw bedrijf over op Greenchoice zakelijk

Kies voor groene stroom en bosgecompenseerd gas

Bekijk onze tarieven