Variabele tariefswijziging zakelijk

Jouw nieuwe variabele tarieven

Je hebt van ons e-mail of brief ontvangen over je nieuwe variabele tarieven. Op deze pagina vertellen we je hier meer over. Ook lees je hier hoe het zit met de terugleververgoeding als je zonnepanelen hebt.

Je termijnbedrag

Het is mogelijk dat we door je nieuwe variabele tarieven jouw termijnbedrag aanpassen. Ook veranderen mogelijk de overheidsheffingen, waardoor je termijnbedrag kan veranderen. Je leest hier meer over in de e-mail of brief die je van ons hebt ontvangen.

Je vindt jouw (nieuwe) termijnbedrag terug in Mijn Greenchoice Zakelijk.

Jouw terugleveringvergoeding

Je terugleververgoeding verandert niet, ook al zijn je variabele tarieven gewijzigd. De terugleververgoeding die jij nu van Greenchoice ontvangt, vind je terug in Mijn Greenchoice Zakelijk.

Verandert mijn termijnbedrag mee als mijn tarieven wijzigen?

Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie of het termijnbedrag dat je momenteel betaalt nog passend is na de ingang van de nieuwe variabele tarieven.

Bij de berekening van dit termijnbedrag houden we rekening met je nieuwe variabele tarieven vanaf 1 januari 2024, de actuele overheidsheffingen en het btw-tarief van 21%. Uiterlijk 1 januari kun je je nieuwe termijnbedrag terugvinden in Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe werkt het prijsplafond in combinatie met mijn variabele tarieven in 2023?

Het prijsplafond van de overheid is sinds 1 januari 2023 van kracht en geldt voor iedereen die een aansluiting heeft met een maximale grootte van 3x80 ampère (ook wel ‘kleinverbruik’ genoemd).

De grens van het prijsplafond is bepaald op 2.900 kWh stroom en 1.200 m3 gas. Onder deze (verbruiks)grens geldt het tarief dat door de overheid is vastgesteld. Voor stroom geldt een tarief van €0,40 per kWh en voor gas is dit een tarief van €1,45 per m3. Verbruik je meer dan 2.900 kWh stroom en 1.200 m3 gas? Dan betaal je over dit verbruik de tarieven die bij jouw contract horen.

Ligt jouw tarief onder het prijsplafond, dan betaal je jouw actuele tarieven voor al je verbruik. Je leveringstarief gaat nooit omhoog door het prijsplafond.

Je actuele tarieven vind je altijd terug in Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Waar kan ik zien wat mijn variabele tarieven zijn?

Je actuele tarieven kun je terugvinden in Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Tot wanneer zijn mijn nieuwe variabele tarieven geldig?

Sinds begin 2023 zijn de variabele contracten bij Greenchoice nog flexibeler. Je variabele tarieven kunnen hierdoor vaker wijzigen, bijvoorbeeld maandelijks. Zo kunnen we sneller inspelen op de ontwikkelingen in de energiemarkt, zodat we je altijd marktconforme tarieven kunnen bieden.

Wijzigen je tarieven na 1 januari 2024? Dan informeren wij je uiterlijk 30 dagen voordat deze wijziging ingaat. Zo ben je altijd op tijd op de hoogte.


Heeft dit antwoord geholpen?
Kan ik mijn variabele contract elk moment opzeggen?

Je variabele contract heeft een onbepaalde looptijd. Dit betekent dat je je variabele contract op ieder moment kunt opzeggen. Hierbij hanteren we één maand opzegtermijn.


Heeft dit antwoord geholpen?
Waarom zijn mijn variabele tarieven gedaald?

Sinds begin 2023 zijn de variabele contracten bij Greenchoice nog flexibeler. We spelen op deze manier sneller in op de ontwikkelingen in de energiemarkt, zodat we je altijd marktconforme tarieven kunnen bieden. En we hebben goed nieuws voor je. Doordat we onze stroom en gas op deze manier inkopen, zijn de variabele tarieven deze maand opnieuw gedaald en liggen ze onder het prijsplafond van de overheid.


Heeft dit antwoord geholpen?

Is jouw vraag niet beantwoord?

Neem contact met ons op.