Laat de zon voor je werken

  • Greenchoice regelt alles voor je
  • Hoge kwaliteit voor een lage prijs
  • Je investering snel terugverdiend!

Ook zelf zonne-energie opwekken?

Ondanks dat de zon van ons nóg vaker mag schijnen, is ons land prima geschikt om zelf échte groene energie op te wekken met zonnepanelen. Tienduizenden Greenchoice-klanten doen dat inmiddels al. En ieder jaar komen daar duizenden nieuwe zonnestroomproducenten bij. De kosten voor zonnepanelen verdien je terug omdat je de zonnestroom zelf verbruikt en dus minder stroom van Greenchoice afneemt. Je kunt jouw zonnepanelen kopen via Greenchoice. Uiteraard met dezelfde duurzame én kwaliteitseisen die je van ons gewend bent voor je groene energie.

 

Zonnepanelen via Greenchoice

Als je via Greenchoice zelf écht groene energie wilt opwekken, krijg je zonnepanelen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs. De panelen zijn duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd. Ook heb je op ieder moment inzicht in je stroomproductie via je computer of de Greenchoice app. Via onze offertetool krijg je snel inzicht in de kosten, stroomproductie én de besparing van de verschillende zonnepanelenpakketten.

Je wordt zelf groene energieproducent!

Jouw zonnestroom is duurzaam én is geld waard. De stroom die je opwekt verbruik je voor een deel direct zelf. Die energie hoef je niet meer van Greenchoice af te nemen. Zo bespaar je op je energierekening.

Salderen
De stroom die je niet meteen zelf nodig hebt, verkoop je aan Greenchoice. Wek je op jaarbasis in totaal minder op dan je zelf in totaal verbruikt, dan kun je salderen. Dan wordt de teruggeleverde stroom aan het net tegen hetzelfde tarief (inclusief alle belastingen en overheidsheffingen) in mindering gebracht op de stroom die je van Greenchoice geleverd krijgt.

Terugleveren
Wek je meer stroom op dan je zelf verbruikt, dan ga je netto terugleveren. Voor dit deel ontvang je van ons een netto terugleververgoeding van €0,11 tot aan de eerste 10.000 kilowattuur. Lever je meer dan 10.000 kilowattuur netto terug, dan ontvang je voor het gehele netto teruglevervolume het kale leveringstarief.

Lees meer over energie terugleveren

Samen het beste pakket bepalen

Nadat je een offerte bij ons aanvraagt voor zonnepanelen, neemt een van onze zonne-energieadviseurs jouw situatie telefonisch met je door. Aan de hand van recente luchtfoto’s bespreekt de adviseur wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk bepaal je hoeveel panelen je wilt plaatsen en hoe deze op de meterkast worden aangesloten. Van onze adviseur krijg je ook de uiteindelijke offerte.

Waarom zonnepanelen van Greenchoice

Duurzaam en eerlijk

Ook wanneer je zelf energie wilt opwekken vinden we het belangrijk dat de producten die je gebruikt duurzaam en eerlijk zijn. Onze panelen beantwoorden aan internationale milieustandaarden (ISO 14001). Ook zijn ze gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden; zonder kinderarbeid, verplichte overuren en mét een fatsoenlijk salaris (SA 8000).

content-img-43.png

Veiligheid en betrouwbaarheid

Onze zonnepanelen voldoen aan alle Europese normen voor de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische producten (TüV en CE). Zo weet je zeker dat ook de levensduur van jouw zonnepanelen duurzaam is. Wij werken uitsluitend met vakbekwame installateurs die veel ervaring hebben met zonnepanelen. Dit is belangrijk omdat voor het installeren van zonnepanelen kennis nodig is van zowel dakwerkzaamheden als elektriciteit.

content-img-44.png

Duurzaamheidsleningen

Het plaatsen van zonnepanelen is officieel een ‘duurzame woningverbetering’. Dit betekent dat – als je dat wilt - je voor de panelen waarschijnlijk een duurzaamheidslening kunt afsluiten via GreenLoans (ABN-AMRO) of Ik Investeer Slim (Nationaal Energiebespaarfonds). De rente die je betaalt over de lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening.

Je kunt btw terugvragen!

Door een overheidsregeling kun je de btw die je betaalt op de aanschaf van panelen terugvragen bij de Belastingdienst. Deze overheidsregeling is mogelijk tijdelijk. Wij kunnen er dus geen garantie op geven. Op de pagina btw-teruggave voor zonnepanelen vindt je uitgebreide informatie en hulp.

Lees meer over btw-teruggave

Andere manieren van zelf opwekken