Zakelijke energiecontracten vergelijken

Wil jij een nieuw energiecontract afsluiten voor jouw bedrijf? Of je nou MKB'er, ZZP'er of grootverbruiker bent: zakelijk energie vergelijken is soms knap lastig. Waar let je allemaal op, en welke kosten zijn in de vergelijking meegenomen? En neem je duurzaamheid en service ook mee in de vergelijking? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het vergelijken van zakelijke energiecontracten. Zo maak je als ondernemer de juiste keuze voor jouw bedrijf én het milieu.

Energie vergelijken zakelijk: waar let je op?

Bij het vergelijken van zakelijke energie is het goed om te weten dat de tarieven van leveranciers uit een aantal componenten bestaan. Op je jaarnota zie je precies welke dit zijn. Een aantal van deze componenten staat vast, en is bij elke leverancier hetzelfde: de energiebelasting, de heffingskorting en de netbeheerkosten. Deze hoef je dus niet te vergelijken. Het voordeligste tarief vind je door de leveringstarieven en het vastrecht bij de verschillende energieleveranciers te vergelijken

Wees kritisch: wat vergelijk je precies?

Blijf tijdens het vergelijken wel scherp: wordt er bij de genoemde tarieven gebruik gemaakt van hetzelfde jaarverbruik? Let op of het om de kale leveringstarieven gaat, en of de bedragen inclusief of exclusief btw zijn. Termijnbedragen komen niet altijd overeen met het daadwerkelijke verbruik, daarom is het verstandiger om bij het vergelijken van zakelijke energie te focussen op de leveringstarieven per eenheid. Bij Greenchoice kies je uit verschillende pakketten die precies aansluiten bij jouw situatie als grote of kleine ondernemer.

Kies bewust met Greenchoice

Naast de tarieven zijn er natuurlijk andere factoren die belangrijk zijn voor jou als ondernemer. Duurzaamheid bijvoorbeeld, en een goede klantenservice. Steeds meer bedrijven kiezen voor groene energie en dragen op die manier hun steentje bij aan een beter milieu en klimaat. Bij Greenchoice ben je als ondernemer altijd verzekerd van een scherp tarief én 100% groene energie uit eigen land. Met zakelijke stroom en zakelijk gas van Greenchoice maak je jouw bedrijf weer een stapje duurzamer. Heb je een vraag? Als zakelijke klant heb je altijd direct en persoonlijk contact met onze klantenservice.

Stap met jouw bedrijf over op Greenchoice zakelijk

Kies voor 100% groene stroom van eigen bodem en bosgecompenseerd gas

Bekijk onze tarieven
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4,1 5696 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg