Bespaar én verduurzaam met de Energiebespaarregelaar voor bedrijven

Als bedrijf wil je energie besparen, zeker nu. Maar waar begin je? Greenchoice lanceert de Energiebespaarregelaar, een energiebesparingstool waarmee je jaarlijks gemiddeld 23% op je energiekosten kunt besparen. De Greenchoice Energiebespaarregelaar combineert online energiemonitoring met concreet energieadvies. Je bedrijf wordt er meteen ook een stuk duurzamer van.

Ontdek hoe jouw bedrijf kan besparen en verduurzamen tegelijk

Met de Energiebespaarregelaar voor bedrijven vergroot je het inzicht in het energieverbruik van jouw organisatie. Daarnaast krijg je concrete bespaaradviezen, waarmee je bedrijf ook duurzamer wordt. In een persoonlijk online dashboard zie je alle bespaaracties voor jouw bedrijf op een rij. Je ziet wat ze kosten én wat ze opleveren.

De Energiebespaarregelaar in 90 seconden uitgelegdZo werkt de Energiebespaarregelaar voor bedrijven

Energie-adviseur maakt energiescan op maat

Een energie-adviseur van Greenchoice komt bij je langs en inventariseert de relevante energiedata van jouw bedrijf. Die worden vergeleken met andere bedrijven. De adviseur maakt een energiescan op maat.

Ontvang alle besparingen op een rij

Op basis van jouw bedrijfsspecifieke energiescan worden besparingsmaatregelen bedacht. Je krijgt advies over investeringen en hoeveel deze opleveren.

Krijg inzicht in belastingvoordelen

De adviseur maakt je wegwijs in het aanbod aan duurzame stimuleringsregelingen en leert je alles over (belasting)voordelen bij groene investeringen.

Houd alle besparingen bij in online dashboard

Via je online dashboard van de Energie Bespaarregelaar houd je inzicht in en controle over alle maatregelen en besparingen.

Praat met je adviseur en optimaliseer

Je hebt jaarlijks contact met de energie-adviseur en bespreekt of er kan worden bijgestuurd om nog meer te besparen.

Hoeveel kun je besparen?

Wij zien in de praktijk dat ondernemers met eenvoudige aanpassingen (goed afstellen installaties, licht uit, verwarming optimaliseren) al snel 10% op jaarbasis kunnen besparen. Gemiddeld kan een onderneming 23% besparen op de energierekening. Bekijk hier de voorwaarden.

Voor wie is de Energiebespaarregelaar?

De Energiebespaarregelaar is (momenteel) alleen beschikbaar voor Greenchoice klanten. Je kunt de Energiebespaarregelaar gebruiken als jouw jaarlijkse energierekening tussen de €5.000 en €77.000 ligt. De Energiebespaarregelaar is relevant voor bedrijven met een maximaal verbruik van 500.000 kWh en 80.000 m3. Je moet in het bezit zijn van een slimme meter, deze kan ook worden aangevraagd.

Wat kost de Energiebespaarregelaar?

  Totaalprijs in € (excl. BTW)
Abonnementen:  
2 jarig abonnement Kleinverbruik 1450
3 jarig abonnement Kleinverbruik 1750
3 jarig abonnement Grootverbruik 2199
  Totaalprijs in € (excl. BTW)
Eenmalige optionele kosten:  
Hulp bij Informatieplicht 199

 

 

 

 

Wat krijg je hiervoor?

  • Gemiddeld 23% besparen op je jaarlijkse energiekosten
  • Energieadvies van een expert op locatie
  • Inzicht in direct toepasbare maatregelen, wat ze kosten en opleveren via een online dashboard
  • Automatische trigger bij afwijkend verbruik zodat je meteen kunt anticiperen
  • Jaarlijks gesprek over de status van jouw besparingen
  • Makkelijk voldoen aan de informatieplicht (Wet milieubeheer)
  • Looptijd van 2 of 3 jaar

Met de Energiebespaarregelaar voldoe je gemakkelijk aan de informatieplicht

De Wet milieubeheer verplicht alle bedrijven en instellingen energiebesparende maatregelen te nemen. Daarbovenop is er de informatieplicht energiebesparing. Bedrijven met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas moeten iedere vier jaar in het eLoket van RVO verplicht rapporteren over hun energiebesparende maatregelen. De adviseur van Greenchoice stelt een lijst op van energiebesparende maatregelen waaraan je moet voldoen en waarover je moet rapporteren. Als extra service (optioneel) is het mogelijk om de adviseur de lijst te laten indienen bij het eLoket van RVO. Zo word je volledig ontzorgd. De kosten voor het laten indienen van de lijst bij het eLoket van RVO bedragen eenmalig €199,-

Vraag een offerte aan voor de Energiebespaarregelaar

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de Energiebespaarregelaar?
Allereerst komt een energie-adviseur van Greenchoice bij je langs en onderzoekt waar je energie kunt besparen en wat je daarvoor nodig hebt of moet aanpassen. In een energiescan inventariseert de adviseur alle relevante energiedata van jouw bedrijf. Die worden vergeleken met data van andere bedrijven. Vervolgens worden op basis van jouw bedrijfsspecifieke energiescan alle mogelijke besparingen bedacht. Je krijgt advies over mogelijke investeringen en hoeveel deze opleveren. Ook informeert de adviseur je over stimuleringsregelingen en andere (belasting)voordelen. Je houdt jaarlijks contact met de adviseur. En via je online dashboard heb je inzicht in en controle over alle maatregelen en besparingen.
Wat is de Wet milieubeheer?
De Wet milieubeheer verplicht alle bedrijven en instellingen energiebesparende maatregelen te nemen. Daarbovenop is er de informatieplicht energiebesparing. Bedrijven met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas moeten iedere vier jaar in het eLoket van RVO verplicht rapporteren over hun energiebesparende maatregelen. Als extra service (optioneel) is het mogelijk om onze adviseur de lijst te laten indienen bij het eLoket van RVO. Zo word je volledig ontzorgd. De kosten voor het laten indienen van de lijst bij het eLoket van RVO bedragen eenmalig €199,-
Kan ik subsidie krijgen voor de Energiebespaarregelaar?
Mkb'ers kunnen helaas voorlopig geen gebruik meer maken van de SVM subsidieregeling om te verduurzamen. Klimaatminister Rob Jetten heeft de SVM-regeling per 13 juli 2022 stopgezet, omdat energieadviseurs er misbruik van maakten.  Het kabinet is van plan om de regeling in het najaar van 2022 opnieuw in te voeren, maar dan met strengere eisen aan adviseurs. Als alles volgens planning verloopt, gaat het subsidieloket ergens eind 2022 weer open. Hou de website van de RVO dus goed in de gaten.
Waarom looptijd van minimaal 2 jaar?
De bespaarpotentie wordt veel groter (en meetbaarder) doordat vanaf jaar 2 de resultaten goed zichtbaar zullen worden.
Hoe zit het met energielabel C?
Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoe je dan niet aan de eisen, dan mag het je het gebouw per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Lees hier meer over op de website van RVO.
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg