Stap ook over op Greenchoice

Stap 1. Vul je gegevens in en bereken je termijnbedrag

Overheidsheffingen en netbeheerkosten

In dit aanbod vind je de overheidsheffingen en netbeheerkosten die van toepassing zijn voor het jaar 2024. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten jaarlijks kunnen wijzigen. Meer informatie lees je hier

Salderen en Terugleververgoeding

Als je zonnepanelen hebt, verrekenen we de stroom die je via het net aan ons teruglevert met de stroom die je van ons afneemt. Dit heet salderen. Met de salderingsregeling ontvang je voor de stroom die je teruglevert hetzelfde tarief als je betaalt voor stroom die je op dat moment van ons afneemt. Lever je gedurende een leveringsjaar meer stroom terug dan je afneemt? Dan krijg je voor het overschot een netto terugleververgoeding per kilowattuur (kWh).

Terugleverkosten

Ook als je zonnepanelen hebt, betaal je terugleverkosten per kWh voor de stroom die je teruglevert. Dit geldt ook voor de stroom die je saldeert. Deze kosten hangen af van de hoeveelheid stroom die je teruglevert, daarom noemen we dit variabele terugleverkosten. De terugleverkosten die je per kWh betaalt, staan vermeld in de bevestiging van je contract. Voor de stroom die je zelf opwekt en direct gebruikt, betaal je geen terugleverkosten. Lees hier meer over de terugleverkosten.

Veelgestelde vragen

Waar komt de groene stroom van Greenchoice vandaan?

Bij Greenchoice krijg je 100% groene stroom uit Nederland, opgewekt met windturbines en zonnepanelen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is Aardgas met Natuur voor Morgen?

Wij combineren het leveren van aardgas met natuurherstel en het aanplanten en beschermen van bos. We dragen bij aan bos- en natuurprojecten in Nederland en het buitenland. Als we meer gas leveren, investeren we ook meer in bos- en natuurprojecten. Je kan hier meer lezen over Aardgas met Natuur voor Morgen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe berekent Greenchoice mijn termijnbedrag?

Wij berekenen je termijnbedrag met het gemiddelde jaarverbruik op jouw adres (uit het verleden) in combinatie met je tarieven. Het standaard jaarverbruik stellen we ieder jaar opnieuw vast. Ben je nieuw bij Greenchoice? Dan ontvangen we dit standaard jaarverbruik van je netbeheerder. Alle jaarlijkse kosten bij elkaar opgeteld delen we door twaalf maanden. Lees meer over de berekening van je termijnbedrag op deze pagina.


Heeft dit antwoord geholpen?
Vergoeden jullie de boete van mijn huidige leverancier als ik klant word?

Greenchoice vergoedt geen opzegvergoedingen (boetes) van andere leveranciers. Bekijk dus goed wat een overstap voor jou betekent.


Heeft dit antwoord geholpen?
Waarom betaal ik terugleverkosten als ik zonnepanelen heb?

De afgelopen jaren hebben veel mensen geïnvesteerd in zonnepanelen. Ook veel klanten van Greenchoice kiezen voor stroomopwekking uit zonne-energie. Dat is goed nieuws! Maar deze positieve ontwikkeling zorgt ook voor uitdagingen. De teruglevering van al die stroom leidt tot problemen op het elektriciteitsnet: het net raakt overbelast en dat kost veel geld.

Deze kosten werden doorberekend in de stroomprijs voor alle klanten. Dus ook klanten zonder zonnepanelen betaalden hieraan mee. We kiezen nu voor een nieuwe aanpak om deze kosten anders te verdelen. We gaan kosten rekenen per kilowattuur (kWh) stroom die je teruglevert. Dat is opgewekte stroom die je zelf niet gebruikt. Hierdoor kunnen we voor stroom het leveringstarief en de vaste leveringskosten voor nieuwe contracten verlagen. Gebruik je de zonnestroom meteen als je het opwekt? Dan betaal je daar geen terugleverkosten over.

Meer lezen over terugleverkosten.


Heeft dit antwoord geholpen?
Vanaf wanneer en voor wie rekent Greenchoice terugleverkosten?

We rekenen terugleverkosten voor klanten met zonnepanelen die met ingang van 20 juni 2024 een nieuw vast of variabel contract afsluiten. De terugleverkosten zijn zichtbaar in het aanbod.

Per 1 augustus 2024 rekenen we ook terugleverkosten voor bestaande variabele contracten. Heb je een variabel contract? Dan heb je voor 1 juli 2024 bericht van ons gekregen over de nieuwe leveringstarieven, de terugleverkosten en de impact op jouw termijnbedrag.

Had je voor 20 juni 2024 al een vast contract bij ons? Of heb je dit vóór 20 juni 2024 afgesloten en gaat dit later in? Dan staan er geen terugleverkosten in je contractbevestiging en ga je die dus ook niet betalen. Dit geldt tot de einddatum van jouw contract. Je kunt jouw contract en tarieven vinden in Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?