Bij- of afschrijving op je nota

Op de nota vermelden we het bedrag dat je terugkrijgt of moet bijbetalen, en de datum waarop dit gebeurt. Op deze pagina zie je op het getoonde voorbeeld precies waar je dit op je nota kunt terugvinden. Ook vind je hier informatie over hoe de bij- of afschrijving verloopt. Kun je de betaling niet in één keer voldoen? Bekijk onze informatiepagina over betalen wat de mogelijkheden zijn.

Voorbeeld van een jaarnota bijschrijving of afschrijving
Stap 1
Te verrekenen bedrag
Onder ‘Notabedrag’ zie je achter ‘Door u te betalen (of ontvangen)’ en het bedrag dat verrekend wordt.
Stap 2
Betaaldatum
We schrijven het bedrag van de nota altijd rond de tiende van de maand bij of af. De exacte datum zie je op de nota. We willen je minimaal twee weken na ontvangst de tijd geven om de nota te bekijken en/of eventueel vragen hierover te stellen. Daarom duurt het tussen twee tot zes weken voordat we bij- of afschrijven.

Betalingsregeling

Het komt weleens voor dat je niet op tijd kunt betalen. Je kunt een betalingsregeling aanvragen over je termijn-, jaar- of eindnota. Bekijk hiervoor onze pagina over betalen.

Voor klanten met geldzorgen werken we samen met Geldfit, een centraal loket om jou te helpen dit weer op orde te krijgen. Je kunt hier anoniem een test doen om te zien hoe je ervoor staat.