Ontdek de wetenschap van energie bij nemo

Spelend meer leren over duurzame stroom

NEMO is hét science museum voor jong en oud in Amsterdam. NEMO ontwikkelde de interactieve tentoonstelling ‘Energierijk’ waarin ze laten zien hoe duurzame stroom uit zonlicht, water en wind de wereld om ons heen in beweging zet. Greenchoice maakte als duurzaamheidspartner van NEMO de tentoonstelling mede mogelijk vanuit de overtuiging dat iedereen kan bijdragen aan een schonere wereld door energie te besparen en zélf stroom op te wekken. Hoe beter je snapt waarom duurzame stroom belangrijk is, en welke rol techniek en wetenschap daar bij spelen, hoe vanzelfsprekender het wordt om groene keuzes te maken. Via het Samen Greenchoice spaarprogramma kun je naar NEMO met 25% korting.

In Energierijk ervaren bezoekers van heel dichtbij - en vooral door zélf te doen - hoe leuk en goed het is om duurzaam bezig te zijn en mee te werken aan een leefbare wereld. Je vangt er zelf zoveel mogelijk energie uit licht, wind en water en zet hiermee allerlei bijzondere objecten in beweging. Een wandvullende illustratie met bewegende elementen laat het verschil in impact op het milieu zien tussen fossiele brandstoffen en nieuwe energiebronnen.
Meer informatie

Partners in duurzaamheid

NEMO en Greenchoice zijn partners in duurzaamheid. Greenchoice zet zich in voor een schonere wereld op basis van duurzame stroom. NEMO laat zien hoe wetenschap en technologie bijdragen aan duurzame oplossingen, ook op het gebied van energie. Wetenschap is fascinerend, leuk, nuttig en relevant voor iedereen. NEMO maakt dat op veel verschillende manieren voor een breed publiek toegankelijk. Het zelf ontdekken staat hierbij centraal.

De wetenschap van energie

Ons doel is een energieneutrale wereld waarin we met elkaar evenveel energie opwekken als dat we gebruiken. De zoektocht naar alternatieve energiebronnen staat op dit moment centraal in de wetenschap van energie. Naast wind- en zonnestroom, richt de wetenschap haar pijlen daarbij ook op nieuwe technieken. Greenchoice ondersteunt deze zoektocht naar nieuwe schone energiebronnen. Zo werken we samen aan een groenere wereld.