Door zonnepanelen te kopen draag jij bij aan een beter klimaat. Je voorziet jouw huishouden van elektriciteit van eigen dak, die wordt opgewekt door daglicht: gratis uit de natuur verkrijgbaar. Als je kiest voor investeren in zonnepanelen dan maak jij iedere dag gebruik van deze duurzame en natuurlijke energiebron. Ontdek hier meer over de kosten van zonnepanelen en hoe je deze investering makkelijk weer terugverdient.

Lees meer over

Kosten zonnepanelen: welk soort?

Er zijn twee soorten zonnepanelen verkrijgbaar bij Greenchoice, namelijk een zwart zonnepaneel van fabrikant Trina Solar of Jinko Solar. Het paneel is goed bestand tegen alle weersomstandigheden: het weerstaat windstoten tot 130 km/h, hagelstenen tot 35 mm grootte en 900 kg aan sneeuwdek. Bekijk hier de specificaties: 

Trina Solar

 • Kleur: zwart
 • Afmetingen: 1754 x 1096 x 35 mm
 • Gewicht: 21,3 kg
 • Zonnecellen: 120 zonnecellen
 • Opwekkingsvermogen: 380-395 W
 • Materiaal: monocrystalline  

Jinko Solar

 • Kleur: zwart
 • Afmetingen: 1692 x 1029 x 30 mm
 • Gewicht: 19,3 kg
 • Zonnecellen: 120 zonnecellen
 • Opwekkingsvermogen: 340-360 W
 • Materiaal: monocrystalline

Waar let je op bij het kopen van zonnepanelen?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je kiest bij Greenchoice voor zonnestroomsystemen vanaf 4 tot maximaal 40 panelen. In Nederland is het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik 3300 kWh. Dit betekent dat je 11 tot 12 zonnepanelen van 345 wattpiek of 9 tot 10 zonnepanelen van 385 wattpiek nodig hebt om dit stroomverbruik op te vangen. 9 tot 10 zonnepanelen van 385 WattPiek nodig hebt om dit stroomverbruik op te vangen. Het exacte verbruik verschilt natuurlijk per huishouden, en de opbrengst van je zonnepanelen hangt van allerlei factoren af. Denk hierbij aan zonnepanelen die meer WattPiek hebben, waardoor je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het soort aansluiting dat je hebt. Bij een aansluiting tot 3x80 ampère verrekent Greenchoice je teruggeleverde energie volledig met je verbruikte energie. Dit is onze salderingsregeling.

Wat is de prijs van zonnepanelen per m²?

Wanneer je weet voor welk type zonnepanelen je kiest en hoeveel vierkante meters van jouw dak geschikt zijn voor zonnepanelen, dan kan je de prijs voor jouw zonnepanelen berekenen:

Eén zonnepaneel beslaat gemiddeld 1,5m²

De panelen moeten vervolgens gekoppeld worden aan een omvormer, zodat de zonne-energie kan worden omgezet in bruikbare energie voor jouw huishouden

Hier komen als laatste de installatiekosten bij – de installatie van zonnepanelen laat je namelijk altijd over aan een professional

Wanneer je deze kosten bij elkaar optelt en deelt door het aantal met zonnepanelen bedekte m², krijg je de prijs van zonnepanelen per m²

Dit betekent dat hoe meer zonnepanelen jij op je dak laat plaatsen, des te lager de kosten per m² voor zonnepanelen zijn


Tip: wil je direct een aanbod voor jouw persoonlijke situatie ontvangen? Vraag dan een aanbod op maat aan. Heb je een keuze gemaakt? Dan rest alleen nog de installatie van de zonnepanelen op jouw dak door onze specialisten!

Meer over zonnepanelen

Zijn jouw zonnepanelen in aantocht? We helpen je graag verder zodat je goed bent voorbereid. Kom meer te weten over de installatie, jouw opbrengst en het onderhoud van je nieuwe zonnepanelen. 

Installatie - Onderhoud - Opbrengst