Illustratie van muntje die in spaarvarken wordt gegooid

Woningabonnement

 • Verbeter je wooncomfort door te verduurzamen
 • Ontvang een pakket aan duurzame maatregelen waarbij alles voor je wordt geregeld
 • Bespaar op je energielasten en verhoog de waarde van je woning
 • Geen eigen investering vereist!

Wat is het woningabonnement

Wil jij je woning verduurzamen, besparen op je energiegebruik en je woningwaarde verhogen zonder te investeren? Dan is verduurzamen met het woningabonnement (WOAB) iets voor jou. Met het woningabonnement helpt Greenchoice jou om jouw woning optimaal te verduurzamen. Allereerst maken we samen met jou een plan op maat waarin we achterhalen welke maatregelen het meeste resultaat hebben voor jouw woning en persoonlijke situatie.

Woningopname en energiebespaarplan

Speciaal voor onze trouwe klanten in Deventer is de uitgebreide woningopname en het energiebespaarplan nu tijdelijk 99 euro in plaats van 475 euro voor de eerste 40 aanmeldingen. De gemeente Deventer geeft tijdelijk een subsidie van €100 op een woningopname aan huis waardoor de woningopname kosteloos is.

Verduurzamen zonder te investeren

Wil je na de woningopname en het advies nog even nadenken over je vervolgstappen? Geen probleem, neem hiervoor de tijd. Na de woningopname bepaal jij of je de voorgestelde duurzame stappen daadwerkelijk wilt zetten. De woningopname geeft een waardevol advies voor de stappen die in jouw situatie relevant zijn. Hiermee biedt Greenchoice jou de kans om inzicht te krijgen in wat de beste duurzame stappen in jouw situatie zijn.  

Ben je enthousiast over het plan en wil je de vervolgstappen zetten? Maak dan een vervolgafspraak. WOAB ontzorgt jou in het gehele proces van: advies, financiering, in de uitvoering en met garantie. En dat met gelijkblijvende maandlasten. Ook als je de duurzame maatregelen zelf wilt financieren ontzorgt WOAB van advies tot uitvoering.  

Duidelijk stappenplan

 1. 1
  Stap 1: Er komt een duurzaamheidsexpert bij jou langs om de mogelijkheden in je woning te bekijken.
  De kosten zijn normaal €475. Voor de eerste 40 aanmeldingen biedt Greenchoice deze woningopname aan voor €99. Voor deze kosten krijg je een voucher van de gemeente Deventer waardoor de woningopname en het energiebespaarplan kosteloos zijn. WOAB regelt de subsidie voor jou bij de gemeente Deventer.
 2. 2
  Stap 2: Stel met de duurzaamheidsexpert een pakket aan duurzame maatregelen samen.
  Samen met de duurzaamheidsexpert stel je een pakket aan duurzame maatregelen samen die passen bij jouw situatie en geschikt zijn voor je woning. Het uitgangspunt van alle duurzame maatregelen is dat je de investering kunt terugverdienen met de besparing op je energierekening.
 3. 3
  Stap 3: Kies hoe jij de duurzame maatregelen wil financieren.
  Je kan de investering in duurzame maatregelen (deels) zelf betalen of je kiest voor het woningabonnement. Als je kiest voor het abonnement blijven je woonlasten gelijk, en neemt WOAB de investering van de maatregelen en de betaling van je maandelijkse energielasten voor haar rekening. Jij betaalt maandelijks dus maar één bedrag aan WOAB waar alles voor jouw energie in zit.
 4. 4
  Stap 4: WOAB ontzorgt je.
  Voor welke vorm van financiering je ook kiest, je wordt volledig ontzorgd door WOAB. Gedurende het gehele traject heb je een vast aanspreekpunt waar je met al je vragen terecht kunt.
WOAB woningabonnement logo

Partner WOAB

Greenchoice biedt het woningabonnement aan in samenwerking met WOAB. Net als Greenchoice vindt WOAB het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie en energie kan besparen door duurzame maatregelen te nemen. Tijdens de uitvoering word je volledig ontzorgd. Je hebt één aanspreekpunt, voor al je vragen kan je bij WOAB terecht. Na de uitvoering helpen Greenchoice en WOAB je met het monitoren van je energieverbruik- en opwek. Zo blijf je op de hoogte van het effect van de maatregelen en profiteer je optimaal van de energiebesparende maatregelen.