Illustratie van muntje die in spaarvarken wordt gegooid

Subsidie voor dakisolatie

Hoe vraag ik dakisolatie subsidie aan en hoeveel subsidie krijg ik?

Dakisolatie is een duurzame investering die je op termijn een besparing op levert. Omdat isoleren een investering vraagt, stimuleert de overheid het verduurzamen van woningen steeds meer. Het is dan ook niet vreemd dat er verschillende mogelijkheden zijn om op z’n minst een béétje onder de hoogste kosten uit te komen.

De ISDE, Investeringssubsidie Duurzame Energie, is bedoeld voor iedere particuliere eigenaar van een woning. Je mag hem aanvragen voor vloer-, gevel- en dus ook dakisolatie.

Inhoudsopgave

Dakisolatie: Subsidie aanvragen in 2023

Aan de subsidieaanvraag zitten een aantal voorwaarden. Zo moet de isolatie worden uitgevoerd door een specialist: je mag niet zelf aan de slag. Je mag isolatie aanvragen voor één verduurzamingsmaatregel, maar als je nog een  vorm van verduurzaming kiest, zoals vloerisolatie of de plaatsing van een warmtepomp, dan verdubbelt de subsidie op je isolatie.

Het misschien wel belangrijkste punt is dat je de ISDE pas na de plaatsing van de dakisolatie kunt aanvragen. Het blijft dus een investering – maar wél een investering die je wellicht deels terugkrijgt. De exacte voorwaarden voor subsidie op dakisolatie lees je op de website van de RVO.

Man staat voor een huis

Hoeveel subsidie krijg ik voor mijn dakisolatie?

De minimale hoeveelheid subsidie voor dakisolatie bedraagt €15 per vierkante meter. Je moet daarvoor wel een minimum van 20 vierkante meter laten isoleren. 

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan