Hoe vraag ik dakisolatie subsidie aan en hoeveel subsidie krijg ik?

Dakisolatie is een duurzame investering die je op termijn een besparing op levert. Omdat isoleren een investering vraagt, stimuleert de overheid het verduurzamen van woningen steeds meer. Het is dan ook niet vreemd dat er verschillende mogelijkheden zijn om op z’n minst een béétje onder de hoogste kosten uit te komen. 

Sinds 2021 is er een voornaamste subsidieregeling: ISDE. Dit staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. Tot voor kort was deze subsidie alleen voor mensen die een zonneboiler of warmtepomp wilde plaatsen, maar dit is dus recent uitgebreid met isolatie. 

Dakisolatie: Subsidie aanvragen

De ISDE is bedoeld voor iedere particuliere eigenaar van een woning. Je mag hem aanvragen ten behoeve van vloer-, gevel- en dus ook dakisolatie.  

Er zitten echter wel behoorlijk wat haken en ogen aan. Zo moet de isolatie worden uitgevoerd door een specialist: je mag niet zelf aan de slag. Het is daarnaast verplicht om de dakisolatie te combineren met nóg een vorm van verduurzaming, zoals vloerisolatie of de plaatsing van een zonneboiler. 

Het misschien wel belangrijkste punt is dat je de ISDE pas na de plaatsing van de dakisolatie kunt aanvragen. Het blijft dus een investering – maar wél een investering die je wellicht deels terugkrijgt. 

Hoeveel subsidie krijg ik voor mijn dakisolatie?

De hoeveelheid subsidie voor dakisolatie bedraagt €20 per vierkante meter. Je moet daarvoor wel een minimum van 25 en een maximum van 200 vierkante meter laten isoleren. 

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg